Trener Leipziga Marco Rose i sportski direktor Max Eberl

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp
TVRDE NIJEMCI

Uoči velikog derbija aktivirala se priča o transferu: Bayern ‘krade‘ važnog čovjeka jednom od najvećih rivala?

Iako je Salihamidžićev nasljednik imenovan, priča je opet itekako aktualna
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2023. 06:02

Uoči velikog njemačkog derbija između Bayerna i RB Leipziga zakotrljala se opet priča oko potencijalnog transfera Maxa Eberla.

Bayern je ranije ovog ljeta razriješio dužnosti sportskog direktora Hasana Salihamidžića i odluke o kupnji i prodaji igrača donosio je odbor na čelu s Janom-Christianom Dreesenom. U suradnji s trenerom Thomasom Tuchelom i Marcom Neppeom Dressen je u Bayernu su ovog ljeta vodio transfernu politiku, a odbor je raspušten nakon zatvaranja prijelaznog roka. Tada je Christoph Freund imenovan novim sportskim direktorom. Iako je Bayern, dakle, imenovao novog sportskog direktora i Salihamidžićevog nasljednika i dalje postoji interes za dovođenjem Maxa Eberla u klub.

Postavlja se pitanje samo kada bi moglo doći do spomenutog posla, a Bild navodi kako bi se isti najvjerojatnije mogao realizirati na ljeto.

Eberl je u redove RB Leipziga stigao prošle godine nakon četiri godine provedene u Borussiji Mönchengladbach, a vijest o ponovnom interesu Bayerna za njegove usluge pojavile su se svega tri dana uoči velikog derbija.

Jer upravo će Leipzig i ove sezone biti jedan od najvećih konkurenata Bayernu u lovu na naslov njemačkog prvaka. Nakon pet odigranih kola Bayern je lider na ljestvici s bodom prednosti ispred Red Bulla.

Linker
30. travanj 2024 19:52