Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
NA POGON SVJEŽIH MILIJUNA

USPAVANI DIV SE BUDI I VRAĆA NA STARE STAZE Hamburger SV najavljuje puno, u planu i Halilović

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 18. srpanj 2016. 17:47

Hrvatski nogometaš Alen Halilović nalazi se na meti bundesligaša Hamburger SV-a, pišu njemački mediji. Multimilijunaš Klaus-Michael Kühne odlučio je pomagati posrnulom velikanu, a osim Halilovića, spominje se još nekoliko zanimljivih pojačanja.

Halilović ima ugovor s Barcelonom do 2019. godine, ali katalonski klub sklon je prodaji mladog talenta i nije nemoguće da od ovog ljeta nađe novi klub. Zainteresirano je bilo nekoliko španjolskih klubova poput Valencije, a HSV se aktivirao nakon Kuhneove financijske injekcije. Cilj je vratiti klub u gornji dom njemačkog nogometa, ali nije poznato koliko bi iznosila odšteta za hrvatskog krilnog napadača.

Nijemci su na pragu dovođenja 23-godišnjeg Filipa Kostića, lijevog krilnog napadača iz Stuttgarta, a odšteta bi trebala iznositi 12 milijuna eura plus nekoliko milijuna eura bonusa. Na meti su i 19-godišnji Onyinye Ndidi, stoper i zadnji vezni iz belgijskog KRC Genka, kao i 22-godišnji stoper Borussije Dortmund Matthias Ginter, član selekcije svjetskih prvaka iz Brazila.

U planu je i nekoliko igrača s međunarodnim pedigreom. Radi se na dovođenju francuskog reprezentativca Mousse Sissoka iz Newcastlea koji je nedavno odigrao vrlo dobro EP, a mogao bi stići i njegov sunarodnjak iz Marseillea Georges-Kevin N'Koudou, strijelac 10 pogodaka u 41 nastupu za francuski klub.

Zasada se radi uglavnom o planovima, malo toga konkretnog je napravljeno, ali uz svježe milijune nije isključen dolazak barem dijela ovih, ili drugih, igrača.

Linker
01. svibanj 2024 11:25