Borna Sosa slavi pogodak sa suigračima

 Julia Rahn/Imago Sportfotodienst/Profimedia
USPJEŠAN VIKEND

Vatreni briljiraju u Bundesligi, ovo je rijetko viđena situacija: čak trojica su u idealnoj momčadi kola

Hrvatski reprezentativci redom su zauzeli pozicije u obrambenom dijelu momčadi kola
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2023. 12:28

Hrvatski nogometaši su obilježili 21. kolo Bundeslige. Čak tri Vatrena završila su u idealnoj momčadi kola po ocjenama Sofascorea.

Najbolji dojam je ostavio Borna Sosa koji je bio najbolji igrač uvjerljive pobjede (3:0) Stuttgarta nad Kölnom. Sosa ovaj put nije upisao asistenciju, ali zato jeste pogodan za 2:0. Bio mu je to prvi gol ove sezone, a osim njega imao je još dosta zapaženih akcija pa je od Sofascore dobio ocjenu 8,3.

I preostala dva Hrvata u idealnoj momčadi kola su obrambeni igrači. Joško Gvardiol je, uz Dominika Szoboszlaija i Davida Rauma, bio najbolji igrač Leipziga u uvjerljivoj (3:0) gostujućoj pobjedi nad Wolfsburgom. Gvardiol je za svoju igru dobio ocjenu 7,8, a društvo u zadnjem redu idealne momčadi 21. kola Bundeslige pravi mu Kristijan Jakić čiji je Eintracht s 2:0 pobijedio Werder. Jakić je za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,5, a to je bila najviša ocjena nekog igrača momčadi iz Frankfurta na utakmici. Osim Jakića, dobili su je još Djibril Sow i Philipp Max.

image

Idalna momčad 21. kola Bundeslige

SOFASCORE

Što se ostalih Hrvata u Bundesligi tiče, cijelu utakmicu za Köln je odigrao Nikola Soldo i za to dobio ocjenu 6,6. U startnoj postavi Herthe je bio Filip Oremović te igrao do 63, minute, a dobio je ocjenu 6,3. Andrej Kramarić (ocjena 6,8) i Dion Drena Beljo (ocjena 6,4) su ušli s klupe za Hoffenheim, odnosno Augsburg dok su Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayern), Bartol Franjić (Wolfsburg), Ivan Šunjić (Hertha) i Hrvoje Smolčić (Eintracht) utakmice svojih momčadi gledali s klupe. David Čolina (Augsburg) nije bio ni na klupi.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
04. svibanj 2024 04:02