Kylian Mbappe i Josip Stanišić

 THOMAS SAMSON Afp
DALIĆEV NOVI ADUT

Vatreni čija je vrijednost narasla - 10 puta: ‘Sad se pokazalo da pripadam u krug reprezentacije!‘

‘To je blagoslov za mene. Kao mladom igraču pomaže mi to što mogu igrati na nekoliko pozicija‘
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. srpanj 2022. 10:12

Protekla sezona za Josipa Stanišića bila je sezona afirmacije. Početkom iste bio je praktički prvotimac Bayerna, debitirao je i za Vatrene, a onda ga je ozljeda izbacila iz tračnica pa je minutažu u prvaku Njemačke skupljao na kapaljku. Ipak, konac djelo krasi, a Stanišićev je bio baš prekrasan, u posljednjem kolu Bundeslige protiv Wolfsburga zabio je svoj prvijenac, a potom je u Ligi nacija odigrao odlično drugo poluvrijeme protiv Danske, te sjajno u pobjedi Hrvatske protiv Francuske. Tada je potpuno isključio najskupljeg igrača na svijetu Kyliana Mbappea.

- Posljednje utakmice stvarno su donijele ohrabrenje i sretan kraj sezone - objasnio je svestrani defenzivac kojem je vrijednost na Transfermarktu u posljednjih godina dana narasla za 10 puta, sada je procijenjen na 4 milijuna eura.

image
JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Stanišiću su 22 godine i svjestan je da sada mora uhvatiti kontinuitet igara, a premda su mnogi mislili kako će ga Bavarci dati na posudbu gdje bi imao jamčenu minutažu, sam je odbio takvu mogućnost, uvjeren da za njega ima mjesta u Bayernovu stroju.

- U istom sam statusu kao i do sada, u Bayernu je uvijek velika konkurencija, ali to me ne brine. Dati ću sve od sebe i čekati svoju prigodu koju želim iskoristiti kada će se ukazati - uvjeren je Stanišić i tu svoju tvrdnju dodatno je podebljao.

- Siguran sam da ću dobiti svoje minute, puno je utakmica pred nama.

Bayern će s pripremama početi 8. srpnja, a prva službena utakmica bit će protiv RB Leipziga u Superkupu, dvoboj se igra 30. srpnja. Od tada počinje Stanišićev lov na poziciju u kadru Vatrenih na SP-u Kataru.

- Ja sam pozitivan i vjerujem da ću izboriti svoju poziciju, posljednje dvije utakmice pokazale su da pripadam u krug reprezentacije Hrvatske - samouvjeren je svestrani defenzivac koji smatra da mu je to baš prednost pred konkurencijom.

- To je blagoslov za mene. Kao mladom igraču pomaže mi to što mogu igrati na nekoliko pozicija. Želim što više minutaže, pozicija je u početku sekundarna - zaključio je Stanišić.

Linker
25. travanj 2024 05:38