Bruno Labbadia

 DAMIR KRAJAC Cropix
PROMJENA NA KLUPI

Vatreni dobio novog trenera: U klub se vraća njegov ‘vojnik‘, čovjek koji ga je vodio tri godine

‘To za mene nije samo jedan od klubova, želim mu pomoći da ostane u ligi‘, rekao je Labbadia.
Piše: HINAObjavljeno: 05. prosinac 2022. 17:15

Bruno Labbadia je po drugi put u karijeri zasjeo na trenersku klupu Stuttgarta, objavio je njemački bundesligaš u ponedjeljak, a potpisao je ugovor do ljeta 2025.

Labaddia je prvi put vodio Stuttgart u razdoblju od 2010. do 2013., a posljednji trenerski posao imao je u berlinskoj Herthi, koju je vodio devet mjeseci tijekom 2021.

"Kao što je poznato, Stuttgart nije za mene samo jedan od klubova. Tu sam proveo vrlo važno razdoblje u mojoj trenerskoj karijeri, gotovo tri godine, a sad želim pomoći Stuttgartu da ostane u Bundesligi.", izjavio je Labbadia u klupskom službenom priopćenju.

Klub u kojem je hrvatski reprezentativac Borna Sosa jedan od najistaknutijih igrača i ove se sezone nalazi u donjem dijelu ljestvice. Zbog loših rezultata je već u listopadu smijenjen Pellegrino Matarazzo, a privremeno je na trenersku klupu sjeo Michael Wimmer.

Stuttgart je u dosadašnjih 15 kola ostvario tri pobjede i osvojio 14 bodova te se nalazi na 16. mjestu koje na kraju sezone vodi u razigravanje za ostanak u Bundesligi.

U klub je u subotu na mjesto sportskog direktora došao Fabian Wohlgemuth, a on je zamijenio na toj dužnosti Svena Mislintata.

Natjecanje u Bundesligi će biti nastavljeno sredinom siječnja. Stuttgart će u prvoj utakmici nastavka prvenstva ugostiti Mainz 21. siječnja.

Linker
23. travanj 2024 08:43