EIBNER-PRESSEFOTO/MEMMLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/memmler/imago Sportfotodienst/profimedia
TREBALO BI JE ISKORISTITI

Vatreni iz prikrajka čeka veliku priliku: Europski giganti kreću u masovni šoping i otvaraju mu put uspjeha

Real bi doveo dvojac iz Bayerna, a Bavarcima pak prijeti velika nevolja na deficitarnim pozicijama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. lipanj 2023. 23:36

Osim potrage za napadačem nakon odlaska Karima Benzeme i želje za dovođenjem veznjaka Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, Real Madrid nastojat će ovog ljeta popuniti i bekovske pozicije.

Jedno od mogućih pojačanja na bokovima obrane Los Blancosa je i 22-godišnji kanadski reprezentativac Alphonso Davies. Prema izvorima Marce, Real se već obratio Bayernu glede mogućeg transfera te nije naišao na odbijenicu.

Davies u Münchenu ima ugovor do ljeta 2025. godine, ali ga je odbio produljiti.

- Bayern je u kaotičnom trenutku, nisam siguran što se događa. Čini se da je puno nestabilnosti i nesigurnosti. Možda je bolje da malo pričekamo i vidimo kako će se stvari razvijati – rekao je Daviesov agent Nedal Househ koji je navodno odgodio pregovore za godinu dana.

Ni sam igrač nije previše uživao u bavarskoj metropoli.

- Ovdje sam sam. Ni obitelj ni djevojka nisu sa mnom – kazao je mladi Kanađanin u jednom razgovoru o životu profesionalnog nogometaša.

Realovi ljudi su već u dva navrata bili u Münchenu i gledali dvije Bayernove utakmice, a navodno su razgovarali i s Daviesovim okruženjem.

Nakon kaljenja u Rayo Vallecanu na Bernabeu se ovog ljeta vraća Fran Garcia (23), pa bi u slučaju dolaska Daviesa prekobrojan postao Ferland Mendy koji je tijekom sezone muku mučio s ozljedama.

Rado bi Real u svoje redove doveo i drugog Bayernovog beka, onog koji ordinira po desnoj strani terena. Međutim, 27-godišnji francuski reprezentativac Benjamin Pavard bi u svom sljedećem klubu želio igrati na stoperskoj, a ne bočnoj poziciji.

Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, dakle Bavarci bi ga morali prodati u ljetnom prijelaznom roku ako na njemu žele zaraditi. Problem za Real je u tome što je popis interesenata za Pavardove usluge poveći.

Prema izvorima Kickera, traže ga i Manchester City, Liverpool, Manchester United, Real Madrid te milanski Inter. Još ranije spominjali su se Barcelona, Milan i Chelsea...

Na kraju priče nameće se zaključak da bi Bayern mogao imati dosta problema u defenzivi, osobito na bokovima, ako Davies i Pavard doista napuste Allianz Arenu. Lucas Hernandez odlazi u Paris Saint-Germain, Joao Cancelo vraća se u Manchester City, dok je Noussair Mazraoui nesretan.

Iz svega bi profitirati mogao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji može pokriti pozicije beka i stopera. Naravno, odluči li mu trener Thomas Tuchel pružiti priliku...

Linker
24. travanj 2024 14:41