Borna Sosa u društvu Kovačića i Kramarića

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
MJESEC ODLUKE

Vatreni među 12 igrača koji bi mogli promijeniti ligu, Englezi ga sele u Arsenal i United: ‘Impresivan je‘

Na listi od 12 imena nalazi se devet igrača iz Premier lige, dva iz Primere i jedan iz Bundeslige
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. travanj 2023. 11:01

Prvi dan svibnja označit će i početak mjeseca odluke za dio klubova u vodećim europskim nogometnim pogonima. Kako se bliži spuštanje zastora i nad ligama "petice", paralelno se zahuktava i borba za ostanak među elitom. Ujedno, klubovi koji će se spustiti u niži rang, iduće će sezone, već tradicionalno, dobiti i znatno drugačije momčadske mozaike.

Portal talkSport istaknuo je 12 igrača iz klubova koji bi mogli preseliti u drugu ligu, kojima bi se engleski velikani, konkretno Arsenal i Manchester United, mogli udvarati u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku.

Iako listu predvodi čak devet igrača iz Premier lige, uz dva iz španjolske Primere, u odabrano društvo ugurao se i jedan Hrvat. Borna Sosa uskoro će okončati svoju petu sezonu u Stuttgartu, a klub iz pokrajine Baden-Württemberg i dalje nije riješio pitanje ostanka među prvoligaškom karavanom.

TalkSport piše kako je 24-godišnjak impresionirao nastupima u Bundesligi, uz dva pogotka i sedam asistencija, a ističu i kako je nedavno bio povezivan s odlaskom u Tottenham ili Chelsea.

image
Pressefoto Rudel/robin Rudel/imago Sportfotodienst/profimedia

Ujedno, portal je kao prednost Topnika, u utrkom za kupovinom lijevog beka Vatrenih, istaknuo da mjesto u obrani dijeli s Konstantinosom Mavropanosom, koji je u Stuttgart stigao upravo iz Arsenala.

Sosa važeći ugovor s klubom ima do lipnja 2025., a Transfermarkt mu trenutačnu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Na listi se nalaze još: James Maddison (Leicester), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Wilfried Gnonto (Leeds), Ivan Fresneda (Valladolid), Carlos Alcaraz (Southampton), Yunus Musah (Valencia), Andre Onana (Everton), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Jordan Pickford (Everton), Romeo Lavia (Southampton) i James Ward-Prowse (Southampton).

Linker
17. travanj 2024 17:03