DANIEL ROLAND Afp
TVRDI NJEMAČKI INSAJDER

Vatreni na meti velikana: ‘Tuchel sanja o hrvatskom reprezentativcu u Bayernu‘

Njegovi pregovori su u ‘pat poziciji‘, a poznati stručnjak volio bi ga vidjeti u Münchenu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. travanj 2023. 19:14

Mateo Kovačić nedavno je izrazio zadovoljstvo pod tribinama Stamford Bridgea, no engleski mediji tvrde da je njegova budućnost u Chelseaju sve neizvjesnija jer čelni čovjek kluba Todd Boehly planira prodati igrače koji su pred istekom ugovora ne bi li nadoknadio rasipništvo iz prethodnih mjeseci.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U tom scenariju ime našeg reprezentativca navodno se nalazi na otpisnoj listi, a na Otoku se neprestano govori o interesu velikana, doduše bez ijedne informacije o postojećem kontaktu s primjerice Manchester Cityjem, koji učestalo "upada" u priču. I Bayern München nerijetko se spominjao, a poznati njemački novinar-insajder uvaženog Bilda Christian Falk sada tvrdi da bavarski velikan opet razmišlja o Kovačiću. Točnije, zasad to čini samo Thomas Tuchel, dobro nam poznato lice koje ovih dana proživljava možda i najteže razdoblje karijere, budući da porušio temelje prethodnika Juliana Nagelsmanna i prokockao dva od moguća tri trofeja.

"Thomas Tuchel sanja o igraču poput Matea Kovačića. Hrvatu ističe ugovor 2024.", navodi Falk, te dodaje manje važnu informaciju da Kovačić perfektno govori njemački jezik.

Bayern je u nadolazećem prijelaznom roku prvenstveno osvrnut na potragu za centralnim napadačem, a podjednako važan prioritet Tuchelu je i igrač na sredini terena. Konrad Laimer, koji će najvjerojatnije stići iz RB Leipziga, ne zadovoljava Tuchelove apetite. Iako su donedavno njemački analitičari tvrdili da Bayern nema potrebu dovoditi Kovačića, po svemu sudeći, ne treba nas iznenaditi obrat situacije.

image
IRINA R HIPOLITO Dppi Via Afp

Tuchel se već susretao s Kovačićem, sjećamo se da je donedavno predvodio Chelsea, dok mu dijelom nije presudila i družina s Maksimira u Ligi prvaka. Englezi pišu da su Kovačićevi pregovori s upravom o produženju ugovora u "pat poziciji", stoga postoji realan scenarij u kojem će London već na ljeto unovčiti našeg reprezentativca, inače riskira njegov besplatan odlazak godinu kasnije.

Linker
03. svibanj 2024 04:25