MARKUS GILLIAR Dpa Picture-alliance Via Afp
POZNATA JE I CIJENA

Vatreni na raskršću! Već se oprostio od suigrača, žele ga sami velikani, a on čeka jednu stvar za odluku

Gdje će hrvatski napadač Andrej Kramarić nastaviti svoju igračku karijeru?
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2021. 18:15

Tom se tematikom pozabavio njemački Sport Bild koji ističe da je 29-godišnji Hrvat tražena roba, posebice nakon sezone u kojoj je oborio Hoffenheimov klupski rekord s 19 postignutih ligaških golova (najviše unutar jedne sezone u povijesti kluba).

"Jako sam sretan zbog rekorda i to mi zbilja puno znači", objašnjava Kramarić.

Kramarićeva vrijednost na tržištu iznosi 32 milijuna eura, a ugovor mu istječe na ljeto sljedeće godine. U Hoffenheimu igra od 2016. godine, a ovog bi ljeta mogao potpisati možda i posljednji veliki ugovor u karijeri. Pitanje je samo za koji klub?

Calciomercato recimo tvrdi da su Juventus, Milan, Inter i Roma svi redom zainteresirani za Kramarića, ali interes su pokazali i neki španjolski i engleski klubovi. Juventus je recimo želio Kramarića još 2015. godine kada je na kraju prešao iz Rijeke u Leicester, dok mu je Milan pokucao na vrata prije dvije godine. Kako Mariju Mandžukiću istječe ugovor za mjesec dana moguće je da na San Siru Hrvata zamijene upravo drugim Hrvatom. Što se Intera tiče, Kramarića zastupa ista agencija kao Romelua Lukakua, pa je lako moguće da se i to nešto dogodi.

Sport Bild tvrdi da Kramarić želi pričekati s odlukom do nakon Europskog prvenstva. Ako odigra dobar turnir ima će još više opcija, a navodi se da će bitnu ulogu u odluci imati i njegova supruga Mia (25).

Trener Hoffenheima Sebastian Hoeness pak vjeruje da će Kramarić ostati.

"Ja sam optimist i vjerujem da će igrati za nas i sljedeće sezone", rekao je Hoeness.

Ali Kramarićev govor u studiju ZDF Sporta u subotu zvučao je više kao oproštaj. Zahvalio je svojim suigračima, trenerskom osoblju i klubu na svemu u proteklih pet i pol godina.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi sljedeće sezone", Kramaričeve su riječi.

A koliko zapravo Kramarić vrijedi na tržištu? Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 32 milijuna eura, a Sport Bild navodi kako je prije krize Hoffenheim za transfer tražio najmanje 25 milijuna eura. S obzirom na svjetsku ekononsku krizu i ako ne potpiše novi ugovor vjeruje se da bi ga Hoffenheim mogao pustiti čak i ispod cijene, za svotu između 15 i 20 milijuna eura ukoliko se odluči da želi otići. Svakako neće riskirati da uđe u posljednju godinu ugovora da ga izgube bez odštete za godinu dana.

Linker
08. svibanj 2024 10:49