CHRISTOF STACHE Afp
IMPRESIVNO

Vatreni ostaje u klubu u kojem je proveo skoro cijelo desetljeće!? ‘Osjećam da mogu odigrati još 250 utakmica‘

Imao je tijekom ovih osam i pol godina dosta ponuda za napuštanje Hoffenheima, ali uvijek bi ostao
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. travanj 2024. 08:58

Andrej Kramarić u subotu odigrao 250. bundesligašku utakmicu za Hoffenheim koji je na koncu slavio u 4:3 golijadi protiv Borussije M. pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Kramarić je upisao jednu asistenciju, bio je vrlo razigran, prijetio je udarcima i kreacijom. Jasno, pitanje je što će biti s njime nakon ove sezone. Naime, hrvatski reprezentativac ima važeći ugovor do ljeta 2025. godine, navijači uopće ne dvoje, oni bi željeli da 32-godišnjak ostane do kraja igračke karijere u klubu.

- Bilo to je super zabavno za gledatelje - započeo je Kramarić s osvrtom na subotnji dvoboj.

- Vjerujem da smo zaslužili pobjedu jer smo bili bolja momčad većinom utakmice, osim tih deset minuta kada smo ispustili 3:1 vodstvo.

Žele do Konferencijske lige

Pobjeda ih je definitivno odmaknula od donjeg doma, a poklope li se rezultati, na koncu bi mogli doći do Konferencijske lige.

- Zaostajemo šest bodova. Naš cilj je na kraju biti ispred Augsburga ili Freiburga, biti sedmi ili osmi i sljedeće sezone nastupiti u Europi.

image
UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp

Osvrnuo se i na jubilej, odnosno 250. bundesligaški nastup.

- Imam osjećaj da mogu odigrati još toliko!

Imao je tijekom ovih osam i pol godina dosta ponuda za napuštanje Hoffenheima, ali uvijek bi ostao, a uz navijače i djelatnike kluba jedan od glavnih razloga je sportski direktor Alex Rosen čija je budućnost u klubu upitna.

- Bez njega ovo sve ne bilo moguće, zbog njega se osjećam kao kod kuće. A nakon 250 utakmica moram se zahvaliti na podršci navijačima, bez njih nema ništa, kako u nogometu, tako i u životu.

Pirmin Schwegler, jedan od ljudi zaduženih prvu momčad, nema nimalo dvojbe što bi bilo najbolje za Kramarića i klub.

- Nemam ništa protiv da odigra još 250 utakmica za nas, ako stvarno želi toliko dugo još igrati. On će odlučiti kada će priča u Hoffenheimu biti gotova - rekao je negdašnji Kramarićev suigrač u ovom klubu.

- Ali još smo daleko, Andrej zna da sam može odlučiti koliko će ostati ovdje s nama - zaključio je Schwegler s riječima koje sugeriraju da bi hrvatski reprezentativac mogao završiti karijeru u Sinsheimu.

Borussia M. u gostima, Bochum doma, Köln na strani i u zadnjem kolu domaći ogled s Freiburgom, preostali je raspored Uniona iz Berlina. Momčad Nenada Bjelica doživjela je težak poraz od Bayerna prekjučer, bilo je 1:5, a trener domaćih posuo se pepelom i preuzeo je odgovornost na sebe.

- Bila su to dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme odigrali smo jako dobro i bili taktički disciplinirani. Nažalost, nismo poveli i završilo je 0:2 na poluvremenu. Gorak osjećaj. Na početku drugog poluvremena imali smo pomračenje. Prešli smo u obranu s četiri igrača jer smo više htjeli pritisnuti protivnika. Nažalost, nismo uspjeli. Postali smo nestabilniji. Odluka je moja odgovornost i ako je netko za ovo kriv, onda je to trener - rekao je 52-godišnjak koji vjeruje da će ono što su pokazali u prvih 45 minuta protiv Bavaraca biti dovoljno da u preostala četiri dvoboja osiguraju ostanak.

Dovoljno iskreni

Christopher Trimmel, kapetan momčadi također je preuzeo odgovornost za lošu sezonu.

- Sada je na nama kao liderima da preuzmemo odgovornost u ovako teškoj fazi i podignemo momčad. Dovoljno smo iskreni da priznamo kako s ovakvim prezentacijama nećemo moći do povoljnih rezultata ni kod Borussije, ali ni kod preostalih suparnika - kazao je 37-godišnji desni bočni.

Union ima sve u svojim nogama, ali moraju biti oprezni do samog kraja prvenstva...

Linker
22. travanj 2024 08:59