RHR-FOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Rhr-foto/imago Sportfotodienst/profimedia
SVAKA ČAST

Vatreni uzeo naslov i srušio rekord star 55 godina: Postao je tek drugi igrač u povijesti kojem je ovo uspjelo

Ivan Perišić također je uspio doći do titule s dva različita njemačka kluba, ali ne u uzastopnim sezonama
Piše: Vito TomasObjavljeno: 14. travanj 2024. 22:14

Pobjedom nad Werder Bremenom Bayer Leverkusen osigurao je prvu povijesnu titulu prvaka Njemačke. Iako nije zaigrao u utakmici koja će zauvijek ostati zapisana u srcima navijača Apotekara, Josip Stanišić dao je svoj obol u ovogodišnjem pohodu Bayera.

U Leverkusen je stigao na posudbu iz Bayern Münchena, a to se za Vatrenog pokazala kao sjajna odluka. Nakon što je protekle tri sezone titulu osvajao s bavarskim gigantom, 24-godišnji Stanišić ove se sezone Meisterschaleom okrunio pod okriljem trenera Xabija Alonsa.

image
FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp

A tim pothvatom Stanišić je postao tek drugi igrač u povijesti Bundeslige koji je titulu osvajao dvije uzastopne sezone s dva različita kluba! Jedini kojemu je to pošlo za rukom prije Stanišića je August Starek i to prije punih 55 godina. On je, naime, 1968. titulu prvo osvojio s Nürnbergom, da bi godinu kasnije isto ostvario i s Bayernom.

Ivan Perišić također je uspio doći do titule s dva različita njemačka kluba, ali ne u uzastopnim sezonama. Današnji igrač Hajduka u sezoni 11./12. prvenstvo je osvojio s Borussijom Dortmund, a do druge titule došao je u sezoni 19./20. u dresu Bayerna.

Linker
16. travanj 2024 12:53