Borna Sosa, Josip Juranović i Marko Pjaca

 ANTE CIZMIC Cropix
ČEKA GA PAUZA

Vatreni zbog ozljede propušta početak sezone i Ligu nacija: ‘Obavio je operaciju, nazvao ga je i Zlatko Dalić‘

‘Liječnička služba hrvatske reprezentacije u stalnom je kontaktu s liječnicima‘, kaže HNS
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 16:49

Njemačka sezona samo što nije počela, ali ne i za Josipa Juranovića. Desni bek Union Berlina i reprezentacije Hrvatske posljednje je utakmice odigrao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a otad propustio današnju Kup utakmicu s Greifswaldom, kao što će propustiti i otvorenje sezone idućeg tjedna.

image

Josip Juranović

ANTE CIZMIC Cropix

Juranović, naime, pati od ozljede gležnja, a Hrvatski nogometni savez u subotu je izvijestio da je branič obavio operativni zahvat.

"Desni branič Vatrenih i član njemačkog Union Berlina, Josip Juranović, bio je na operaciji gležnja zbog zadobivene ozljede te ga čeka oporavak u trajanju od nekoliko mjeseci. Liječnička služba hrvatske reprezentacije u stalnom je kontaktu s liječnicima Union Berlina te prati proces oporavka, a s Juranovićem je u kontaktu i izbornik Zlatko Dalić koji mu je poželio brz i uspješan oporavak", stoji na službenoj stranici HNS-a.

Pitanje je, dakle, hoće li Juranović zaigrati do kraja godine, a budući da se govori o pauzi od "nekoliko mjeseci", sigurno neće biti dostupan za utakmicu s Portugalom u Ligi nacija, na rasporedu 5. rujna.

Union otvara bundesligašku sezonu gostovanjem kod Mainza, 23. kolovoza, a onda slijede ogledi sa St. Paulijem, Leipzigom i Hoffenheimom.

Linker
05. rujan 2024 16:14