Josip Stanišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
MOGAO BI PROFITIRATI

Vatrenom se otvara nevjerojatna prilika u redovima velikana! Ovo što se događa itekako mu ide u prilog...

Kada se činilo da je potvrdio uzlaznu putanju, naš branič pod novim je trenerom ‘nestao s radara‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. svibanj 2023. 17:20

Bayern München samo je kratko slavio naslov Bundeslige stečen u posljednjem kolu, a onda su ga stigle posljedice sezone koju su, unatoč tituli, opravdano proglasili neuspješnom. S pozicije su sjenjenji glavni i sportski direktor - Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić - treneru Thomasu Tuchelu tresla se stolica, a već postoje i čvrste informacije o sigurnim odlascima igrača. Gledamo li posljednju stavku, čini se da bi baš Josip Stanišić mogao biti jedan od rijetkih "profitera".

Nije upao u sastav

Prvo vrijedi (ponovno) naglasiti da je naš reprezentativac upao u probleme dolaskom Thomasa Tuchela. Novom treneru Stanišić nije bio ni u drugom, pa čak ni trećem planu, iako je hrvatski branič bilježio zamjetan porast forme u proljetnom dijelu sezone. Sjećamo se sjajnih Stanišićevih predstava u osmini finala Lige prvaka protiv Paris Saint-Germaina.

Njemački mediji ponudili su mu iznimno pozitivne komentare, jer napad PSG-a izgledao je neprepoznatljivo, za što su značajne zasluge pripale upravo članu Vatrenih. Kasnije je to Stanišić potvrdio i u reprezentaciji, odigrao je vrhunsku partiju u europskim kvalifikacijama protiv Turske. Taman kada je krenuo uzlaznom putanjom, Julian Nagelsmann dobio je otkaz, a pod Tuchelom šansi za Stanišića praktički nije bilo.

image
FRANCK FIFE Afp

Tuchel je na poziciji desnog beka koristio Joaa Cancela, a kada je shvatio da može iskoristiti polivalentnost portugalskog reprezentativca, počeo ga je stavljati na lijevu stranu ili na pozicije više orijentirane napadu. Ni tada Stanišić nije upao u sastav, prednost je dobio Benjamin Pavard, kasnije i Noussair Mazraoui.

Dva odlaska

Vratimo se sada turbulentnom stanju u Bayernu i odlascima igrača, odnosno situaciji u kojoj bi Stanišić mogao odlično proći. Naime, Fabrizio Romano jučer je izvijestio da se Cancelo vraća u Manchester City, odakle je stigao na posudbu u siječnju. Bayern ne želi platiti 70 milijuna eura njegove odštete, Građanima su predložili 40, ali to im je premalo.

Nadalje, njemački Bild u utorak je iznio nove informacije - i Benjamin Pavard je na izlaznim vratima! Francuz je obavijestio klub da ne planira produžiti ugovor koji mu istječe na ljeto 2024. godine. Gladan je novih izazova, a Bild naznačuje da je u recentnom periodu postojao interes samih velikana poput Barcelone, Real Madrida i Intera.

image
KARIM JAAFAR Afp

Dakle, Pavard će gotovo sigurno napustiti klub već ovog ljeta, jer u suprotnom, Bayern riskira da će koncem iduće sezone igrač otići bez odštete. Prema Transfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, a vjerojatno bi netko od elitnih klubova za Pavardove usluge izdvojio i više.

Da zaokružimo, dva od tri igrača koja su Stanišića "otjerala" na klupu napustit će bavarske redove.Tako se Stanišiću otvara prilika da dokaže Tuchelu za što je sposoban. Konkurencija će se prorijediti i činit će ju samo Noussair Mazraoui.

Naravno, postoji i mogućnost da Bayern dovede novog desnog beka tijekom ljetnog prijelaznog roka i "zapapri" Stanišiću, ali to ni u kojem slučaju ne bi trebao biti "velik" ili zvjezdani igrač, jer zna se da će Bavarci potrošiti ogroman novac na akviziciju na poziciji centarfora.

Linker
10. svibanj 2024 03:04