Anwar El Ghazi

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
SUKOB BEZ ZAVRŠETKA

Veličao Palestinu pa ga izbacili iz momčadi, sad traže novac za odštetu: ‘Pretrpjeli smo veliku štetu‘

Dogovor pred sudom trebao se već obaviti, ali još uvijek nije postignut
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 08:23

Nije postignut dogovor između Anwara El Ghazija i Mainza oko raskida ugovora koji se dogodio 3. studenog prošle godine.

Podsjetimo, Nizozemac je prvotno suspendiran radi objave na društvenim mrežama o sukobu Izraela i Hamasa koju je bundesligaški klub smatrao "neprihvatljivom". El Ghazi je početkom listopada 2023. izrazio podršku Hamasu koji je isti dan izvršio najsmrtonosniji napad u dotadašnjoj povijesti Izraela. Klub ga je tada privremeno suspendirao, ali nakon što je igrač imao i drugu objavu na sličnu temu, Mainz je odlučio raskinut mu ugovor.

Dogovor pred sudom trebao se odviti, ali on nije postignut. Kratko ročište koje je trebalo spriječiti suđenje otkrilo je neke zanimljive detalje. El Ghazi nije bio prisutan, ali osporava klupsko otkazivanje ugovora do lipnja 2024. i još godinu dana ako Mainz ostane u Bundesligi. Prvenstveno se to odnosi na njegovu plaću od 150 000 eura čiju isplatu zahtijeva u mjesečnim ratama.

S druge strane, klub je pokrenuo protutužbu u kojoj zahtijeva povrat od 523 000 eura. Mainzov odvjetnik Johan-Michel Menke govorio je o "ozbiljnim kršenjima" El Ghazijevih ugovornih obveza i nehumanim izjavama kojima je klub "pretrpio veliku štetu za reputaciju".

Međutim igračev odvjetnik tvrdi kako je diskutabilno je li objava na društvenim mrežama koju je podijelio El Ghazi ("Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna") zapravo negira pravo Izraela na postojanje.

Sutkinja Bettina Chaudhry zakazala je postupak za 19. lipnja kada će donijeti konačnu odluku o ovom slučaju.

Linker
19. svibanj 2024 23:26