Josip Stanišić ostaje u Bayernu?

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VATRENA BUDUĆNOST

Velika potražnja za dva Hrvata iz Bayerna - jednog klub ne pušta u Englesku, drugi ipak odlazi?

Njemački Kicker donosi kako Bayern ima ponude za Josipa Stanišića i Gabriela Vidovica.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 11:26

Dva mlada Hrvata koja igraju u Bayernu pobuđuju zanimanje drugih klubova, a bavarski velikan na različit način razmišlja o njihovoj budućnosti.

Njemački Kicker donosi kako su tri kluba zainteresirana za 22-godišnjeg Josipa Stanišića. Ne piše se o kojim se klubovima radi tek da je jedan iz Bundeslige, a dva iz engleskog Premiershipa. No, kako Kicker piše, Bayern nije zainteresiran za prodaju desnog beka koji je u drugom planu trenera Juliana Nagelsmanna, ali u Münchenu i dalje računaju na njega.

Stanišić je ove sezone odigrao tek 29 minuta u posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Bochuma. Neigranje bi ga moglo ostaviti bez pozicije u momčadi Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Podsjetimo, Stanišić ima pet nastupa, a debitirao je u kolovozu prošle godine.

S druge strane, Bayern želi poslati na posudbu 18-godišnjeg napadača Gabriela Vidovica. Ovaj U21 reprezentativac Hrvatske je trenutno član druge momčadi Bayerna koja igra u četvrtoj njemačkoj ligi, a u klubu su procijenili kako bi mu bilo bolje da igra u jačem rangu natjecanja. Kicker piše kako je za njega zainteresiran drugoligaš Jahn Regensburg te da bi Vidovic uskoro mogao biti posuđen tom klubu.

Inače, u drugoj momčadi Bayerna igraju još tri Hrvata - Lovro Zvonarek, koji je ovog ljeta došao iz Slaven Belupa te Antonio Tikvić i Gabriel Marušić, stoperi koji su rođeni u Njemačkoj, ali koji igraju za mlade hrvatske reprezentativne selekcije.

Linker
25. travanj 2024 21:11