Serhou Guirassy

 Pressefoto Rudel/robin Rudel/imago Sportfotodienst/profimedia
SENZACIJA SEZONE

Velikani trljaju ruke: Zasjenio je Haalanda i Kanea, iznenadio čitav svijet, a dostupan je za - 17,5 milijuna?

U Ligi petice samo je još Lautaro dvoznamenkast, ali i dalje daleko od neočekivanog junaka
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. listopad 2023. 15:24

Govorimo li o najugodnijim iznenađenjima sezone, u prvom redu nameće se 27-godišnjak iz Gvineje. Serhou Guirassy, "dojučerašnji" anonimac koji briljira u dresu Stuttgarta od početka sezone glavna je bundesligaška tema. I ne samo bundesligaška...

Centarfor je doživio blagu nesreću na prošlom ogledu s Union Berlinom (3:0), kada je u 30. minuti izašao zbog ozljede. Početnih 16 minuta bilo mu je dovoljno za 14. ligaški pogodak. Fantastična brojka ne samo da je zasjenila provjerenog majstora Harryja Kanea (9), već i svakog strijelca u Ligi petice. U Premier ligi na vrhu liste je Erling Haaland (9), u Ligue 1 najbolji je Kylian Mbappé (8), Španjolskom dominira Jude Bellingham (8), a najbliže Guirassyju je najbolji strijelac Serie A - Lautaro Martinez (11).

image

Serhou Guirassy

Pressefoto Rudel/robin Rudel/Imago Sportfotodienst/Profimedia

Posljednje novosti s vodećih njemačkih portala govore da Guirassyja čeka nekoliko tjedana pauze zbog ozljede mišića lijevog bedra.

- Bit će to veliki gubitak za naš tim. Svi ste vidjeli u kakvoj je Serhou formi. Morat ćemo ga nekako nadoknaditi, najbolje što možemo - prokomentirao je trener drugoplasirane njemačke momčadi (21 bod, prvi B. Leverkusen 22) Sebastian Hoeneß.

Međutim, medicinski rezultati nisu jedina novost na imenu Serhoua Guirassyja. Poznati stručnjak za transfere - doduše ne i nepogrešiv - Fabrizio Romano tvrdi da je klub u Guirassyjev ugovor ugradio klauzuli koja bi se mogla jako svidjeti velikanima. Gvinejca se, kaže Romano, već u siječnju može dovesti za samo 17,5 milijuna eura! Za današnje standarde - sića.

Guirassy je došao ljetos iz Stade Rennesa za devet milijuna eura. Čini se, eto, da mu ni vodeći ljudi Stuttgarta nisu prognozirali ovakva izdanja, inače bi definitivno malo mudrije sastavljali određene stavke ugovora. Ne možemo ih zato previše iskritizirati, jer tko je uopće očekivao da će Guirrassy do listopada držati status brojčano najboljeg napadača u najjačim ligama?

Naravno, velikani koji traže pojačanja u pravilu će se pri ocjenjivanju isplativosti transfera zapitati može li igrač ponoviti odlično izdanje ne 10 ili 20, nego 40 puta u sezoni... Guirassy zasad pokazuje da može držati kontinuitet i da kiša golova pod njegovim autorstvom ni u jednom trenutku nije stvar slučajnosti. Jasno, potrebno je to potvrditi po povratku na travnjak.

Linker
27. travanj 2024 08:18