CATHRIN MźLLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Cathrin Mźller/imago Sportfotodienst/profimedia
VELIKI PEH

Veliki hendikep za hit-momčad Bundeslige: Ostali bez najboljeg strijelca koji je izjednačio Ronaldov podvig

Trener je opisao gubitak napadača kao ‘gorak i za igrača i za momčad‘
Piše: HinaObjavljeno: 22. listopad 2023. 14:15

Napadač Stuttgarta i najbolji strijelac Bundeslige Serhou Guirassy neće biti dostupan "nekoliko tjedana" zbog ozljede tetive zadobivene u subotu protiv Union Berlina, objavio je njemački klub u nedjelju.

Guirassy, ​​strijelac 14 golova u prvih osam prvenstvenih mečeva ove sezone, na ljestvici strijelaca ima pet golova više od zvijezde Bayern Münchena Harryja Kanea.

Gvinejski internacionalac je u subotu postigao gol u pobjedi Stuttgarta protiv Union Berlina od 3-0, prije nego što je zamijenjen nakon samo 30 minuta igre.

Trener Stuttgarta Sebastian Hoeness opisao je gubitak napadača kao "gorak i za igrača i za momčad". "Svi su vidjeli u kakvoj je sjajnoj formi Serhou nedavno. Morat ćemo nadoknaditi njegovo odsustvo najbolje moguće."

Otkriće na početku sezone, bivši napadač Rennesa zabio je u svim prvenstvenim utakmicama Stuttgarta ove sezone osim u jednoj i već je dobro premašio svoj zbroj od 11 golova iz prošle sezone.

Napadač je tek drugi igrač u pet velikih europskih liga koji je zabio 14 ili više golova u svojih prvih osam utakmica, nakon Cristiana Ronalda s Real Madridom 2014.-15., što je izniman omjer od 1.75 golova po susretu.

Linker
26. travanj 2024 04:30