FIRO SPORTPHOTO/MAX ELLERBRAKE
TOTALNA PROMJENA SREDINE

Veliki korak u karijeri Josipa Brekala: Već se zna ime novog uglednog kluba sjajnog napadača Vatrenih!?

Hrvatski reprezentativac je u Wolfsburg 2016. iz Dinama u transferu vrijednom 10 milijuna eura
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. kolovoz 2020. 15:37

Josip Brekalo (22), hrvatski reprezentativac i igrač Wolfsburga na kraju će ipak kako stvari sada stoje preseliti u Serie A. Imao je Brekalo nekoliko ponuda s Čizme, posebno je bila čvrsta ona Fiorentine, ali će napadač Vatrenih prema dobro obaviještenim izvorima preseliti u - Napoli.


Pregovori s talijanskim klubom već su daleko dogurali, a trebali bi se finiširati u slijedećih desetak dana, najviše dva tjedna.
Napoli bi Wolfsburgu na ime odštete trebao isplatiti oko 23 milijuna eura, makar je njemački klub u samom startu pregovora tražio 25 milijuna. No, njemački klub bi tu cifru mogao dostići uz bonuse koji se vežu uz takve ugovore. Po istim izvorima Brekalo je već dogovorio svoja buduća primanja.


Hrvatski reprezentativac je u Wolfsburg stigao u ljeto 2016. godine iz Dinama u transferu vrijednom 10 milijuna eura, da bi u siječnju 2017. godine otišao na posudbu u Stuttgart kad je shvatio da neće imati adekvatnu minutažu. Istekom pusudbe nakon godine dana vratio se u matični klub u kojem je imao odličnih ali i manje lijepih vremena u kojima nije bio zadovoljan svojim statusom i minutažom.


Inače, po povratku u Wolfsburg iz Stuttgarta potpisao je novi ugovor na pet godina koji ima rok trajanja do ljeta 2023. godine. Ove sezone u Bundesligi je postigao 3 pogotka i ubilježio 4 asistencije, dok je u Europskoj ligi također 3 puta zanjihao protivničku mrežu, dodavši i 3 asistencije.


Mogući odlazak u Napoli Brekalu bi svakako bio napredak u karijeri, jer klub koji trenira Gennaro Gatusso je jedan od najboljih talijanskih klubova, koji je ove sezone osvojio Kup svladavši u finalu Juventus nakon izvođenje jedanaesteraca.

Linker
20. travanj 2024 11:24