Niko Kovač slaže ekipu za novu sezonu, a u njoj bi mogao imati bar dva Hrvata

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
NIJEMCI OTKRIVAJU

Veliki preokret u vezi hrvatskog reprezentativca, Niko Kovač ipak želi dvojicu Hrvata u svlačionici!?

Klub će svakako napustiti Marin Pongračić koji se s Wolfsburgom nalazi i na sudu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2022. 23:11

Niko Kovač je ove sezone preuzeo momčad Wolfsburga i ubrzo od dolaska u klub najavio kako želi smanjiti broj igrača s 28 na 22. Njemački Bild je pisao kako su na transfer listi i dvojica Hrvata pa je navodno tako Kovačeva lista uključivala Marina Pongračića i Josipa Brekala, Josuhu Guilavoguija, Kevina Mbabua, Elvisa Rexhbecaja, Felixa Nmechu, Omara Marmousha i Anselma Garcíju McNultyja.

Isti izvor sada piše kako bi Wolfsburg ipak mogao ostati na brojci od dva Hrvata u svojoj svlačionici. Kovač je nedavno iz Dinama doveo Bartola Franjića, a u klubu bi mogao ostati i Josip Brekalo. Izgledan je odlazak Marina Pongračića koji je klub tužio zbog toga što mu nisu isplatili bonus od 250.000 eura za plasman u Ligu prvaka.

Pongračić smatra da je neopravdano ostao bez bonusa, dok u klubu smatraju da tu obavezu nisu dužni izvršiti zato što se u to vrijeme nalazio na posudbi u Borussiji Dortmund. U svakom slučaju, Wolfsburg ga se nakon svega želi riješiti i probat će ga prodati pod svaku cijenu.

Što se Brekala tiče, on je prošlu sezonu proveo na posudbi u Torinu, a u klubu su imali u planu njegovu prodaju u slučaju dobre ponude. Interes je pokazao Napoli, ali još uvijek nije stigla nikakva ponuda, a Bild sada piše kako bi Brekalo ipak mogao ostati u Wolfsburgu. Niko Kovač ga je odlučio ostaviti, a i samom igraču se sviđa ova opcija jer mu iduće godine ističe ugovor pa kao slobodan igrač može lakše pronaći novi angažman.

Linker
26. travanj 2024 23:14