Josip Stanišić

 ODD ANDERSEN Afp
HRVAT GA ZASJENIO

Veliki problemi za zvijezdu Bayerna: Želi ostati, no Nijemci ga ne planiraju otkupiti jer imaju Stanišića

Bavarci nisu spremni platiti 70 milijuna eura, koji su propisani kao otkupna opcija
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 16:39

Bayernov branič Joao Cancelo, koji za aktualnog prvaka njemačke igra na posudbi iz Manchester Cityja, volio bi ostati u momčadi, javlja Sky Germany.

Prema tom izvoru, 28-godišnji Portugalac je izrazio želju da trajno prijeđe u Bayern, ali Bavarci nisu spremni platiti 70 milijuna eura, koji su propisani kao otkupna opcija za koju će ga se City odreći.

Bayern je ugovorio o posudbi portugalskog desnog beka dogovorio u siječnju ove godine. Od tada je Cancelo upisao devet nastupa za klub, postigao jedan gol i upisao dvije asistencije. Generalno je igrao dobro, ali najviše je upamćen po uzvratnoj utakmici protiv PSG-a u Ligi prvaka, kada je ostao na klupi, prepustivši startnu poziciju našem Josipu Stanišiću. Njemački mediji pisali su da ga je ta situacija bila jako potresla.

"Dobro se Cancelo nosi sa situacijom. Nemam dojam da "puca" zbog toga. Stanišić je malo defenzivniji, sigurniji u obrani, a Joao nikad nije igrao desnog središnjeg braniča u sustavu s tri stopera", rekao je Nagelsmann.

Stanišić je dobio sjajne kritike za izvedbu, a s obzirom da Nagelsmann jako voli igru s tri stopera, posebno u važnijim utakmicama, postoji razmišljanje kako je nepotrebno dati toliki novac za igrača koji bi u svim važnijim utakmicama mogao biti rezerva, jer je Stanišić odigrao točno onako kako je Nagelsmann zamislio.

Barcelona je navodno spremna konkurirati za Cancela, jer kronično treba desnog beka, ali Barcelona ni izbliza neće moći platiti 70 milijuna eura za njegov dolazak.

Sudbina inače sjajnog Cancela tako je u ovom trenutku dosta neizvjesna. Guardiola ga očito ne želi, jer inače ga ne bi pustio na posudbu...

Linker
24. travanj 2024 08:55