INA FASSBENDER Afp
HRVATI U BUNDESLIGI

VIDEO: Apotekari visokom pobjedom dostigli vodeći Bayern, Stanišić podvig gledao s klupe

Branič je očekivano ostao van početne postave jer je u četvrtak odigrao cijeli dvoboj u Europskoj ligi
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. rujan 2023. 18:35

Nije ovo bio vikend kojeg će se rado sjetiti hrvatski igrači u Bundesligi, jasno osim nezaustavljivog Andreja Kramarića koji ove sezone opet zabija kao što je to bilo prije tri sezone, kada je jedini puta došao do 20 pogodaka u Bundesligi.

Tada je u prva tri kola zabio čak šest pogodaka, a da nije bilo korone koja ga je jedno vrijeme izbacila iz tračnica vjerojatno bi konačan učinak bio još i bolji. Ove sezone je na tri gola u prvenstvu, jednoj asistenciji, postigao je još dva u Kupu, te dva za reprezentaciju.

Protiv Uniona koji se očito traži na početku ove sezone, sam je napravio glavninu posla kod vodstva. Iznudio je jedanaesterac, srušio ga je najstariji debitant u Bundesligi Leonardo Bonucci, a onda mirno iskoristio kazneni udarac. Do kraja je Hoffenheim zabio još jedan i trenutačno su na bod zaostatka za vodećim dvojcem Bayernom i Bayerom.

Josip Stanišić s klupe je odgledao novu visoku pobjedu Bayera, slavili su 4:1 protiv Heidenheima, čime su Apotekari dostigli vodeći Bayern. Oboje nakon pet kola imaju po 13 bodova.

Dvostruki strijelac za Bayer bio je Victor Boniface (9, 75-11m), a po jedan gl su dodali Jonas Hofmann (63) i Amine Adli (82), dok je za Heidenheim nakratko izjednačio Eren Dinkçi (58).

Pogotke pogledajte OVDJE.

Stanišić je očekivano ostao van početne postave jer je u četvrtak odigrao cijeli dvoboj protiv Hackena u Europskoj ligi.

Josip Juranović s druge strane nema previše razloga za zadoljstvo, njegova momčad krenula je sporo u sezonu, a ni njegov učinak nije kao protekle sezone.

U ogledu dvaju trenera s hrvatskim putovnicama, Niko Kovač morao je pružiti ruku mlađem kolegi Edinu Terziću. Bivšem hrvatskom izborniku i dalje je enigma kako stići do barem boda na Westfalenu, ovo mu je bio šesti posjet i šesti poraz, po dva je doživio s Eintrachtom, Bayernom i sada Wolfsburgom.

U posljednjoj utakm ici 5. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht iz Frankfurta i Freiburg su igrali 0-0.

Hrvoje Smolčić ostao je na klupi Eintrachta kod kojeg Kristijan Jakić nije konkurirao za nastup zbog potresa mozga.

Drugi Bayer sada ima 13 bodova, kao i vodeći Bayern, a slijede Stuttgart, RB Leipzig i Hoffenheim sa samo bodom manje, dok je Heidenheim 13. s četiri boda.

Linker
02. svibanj 2024 05:19