INA FASSBENDER Afp
GOL SEZONE

VIDEO Bayer otvorio Bundesligu sa stilom: Zabili i duboko u sudačkoj nadoknadi, a pogledajte što je učinio Xhaka

Bayer Leverkusen sezonu je otvorio gostujućom pobjedom kod Borussije Mönchengladbach
Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 22:44

Aktualni prvak Bundeslige, Bayer Leverkusen sezonu je otvorio gostujućom pobjedom kod Borussije Mönchengladbach. U dramatičnom raspletu slavili su 3:2 golom Floriana Wirtza duboko u sudačkoj nadoknadi.

Leverkusen je poveo već u 12. minuti. Nakon brze akcije Granit Xhaka je odličnim dalekometnim udarcem probio Jonasa Omlina na vratima domaćih. Pogodak je to o kojem će se dugo pričati.

SJAJAN POGODAK XHAKE POGLEDAJTE OVDJE

Do kraja prvog dijela, aktualni prvaci su udvostručili vodstvo golom Wirtza. Činilo se da Leverkusen mirno plovi prema pobjedi na otvaranju sezone.

No, domaćini su bolje zaigrali u nastavku i vraćaju se u utakmicu. U 59. minuti vodstvo gostiju je smanjio Nico Elvedi. Za potpuni povratak Borussije zaslužan je Tim Kleindienst. Novo pojačanje je u drugom službenom nastupu došlo do prvijenca za erupciju oduševljenja na tribinama.

Kada se samo čekao kraj utakmice, Bayer Leverkusen dolazi do pobjede. Nakon prekršaja nad Amineom Adlijem dodijeljen im je kazneni udarac. Omlin je obranio pokušaj Wirtza s bijele točke, ali se lopta odbila nazad Nijemcu koji ju posprema za 3:2 i veliku pobjedu Leverkusena.

Linker
05. rujan 2024 11:07