CHRISTOF STACHE Afp
GOTOVO JE!

VIDEO: Bayern je prvak! Pogledajte gol u 89. minuti za titulu, Borussia uzela bod, nije bilo dovoljno

Kad je Köln izjednačio u 81. minuti, činilo se da će titula u Dortmund, ali to nije bio kraj...
Piše: Ivan Alaupović, HINAObjavljeno: 27. svibanj 2023. 17:34

KOLN - BAYERN 1:2 (Ljubičić 80‘/Coman 8‘, Musiala 89‘)

KOLN: Schwabe - Schmitz?(od 62. Huseinbašić), Hubers, Chabot, Hector - Martel, Skhiri - Ljubičić ⚽(od 82. Pedersen), Kainz (od 62. Schindler), Maina (od 82. Lemperle) - Selke (od 62. Thielmann?).

BAYERN: Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, Mazraoui (od 85. Musiala⚽) - Kimmich, Gravenberch (od 72. Goretzka od 85. Tel) - Sane, Muller (od 62. Cancelo), Coman⚽(od 71. Choupo-Moting) - Gnabry.


B. DORTMUND - MAINZ 2:2 (Guerreiro 69‘, Sule 90+6/Hanche-Olsen 15‘, Onisiwo 24‘)

B. DORTMUND: Kobel - Wolf (od 46. Moukoko), Sule⚽, Hummels, Ryerson (od 80. Modeste)- Malen (od 62. Reyna), Brandt (od 63. Duranville), Can, Guerreiro?⚽, Adeyemi (od 40. Reus) - Haller

MAINZ: Dahmen - Hanche-Olsen⚽, Bell, Fernandes? - Caci, Barreiro Martins, Kohr, Martin - Stach (od 80. Barkok), Lee (od 66. Ingvartsen) - Onisiwo ⚽(od 90+1. Mustapha)


OSTALE UTAKMICE:

B. Mönchengladbach - Augsburg 2:0 (Netz 4‘, Hofmann 40‘)

Bochum - Bayer Leverkusen 3:0 (Forster 19‘, Asano 34‘, Stoger 86‘)

Eintracht Frankfurt - Freiburg 2:1 (Kolo Muani 82‘, Dina Ebimbe 90+2‘/Grifo 44‘)

RB Leipzig - Schalke 4:2 (Laimer 10‘, Nkunku 19‘, 90+4‘, Poulsen 83‘/Kaminski 28‘, Orban 49‘)

Stuttgart - Hoffenheim 1:1 (Tomas 80‘/Bebou 75‘)

Union Berlin - Werder Bremen 1:0 (Khedira 83‘)

Wolfsburg - Hertha 1:2 (Kaminski 2‘/Maza 55‘, Richert 68‘)

Nogometaši Bayerna 11. put zaredom, a 32. put u klupskoj povijesti postali su prvaci Njemačke u dramatičnom raspletu zadnjeg kola Bundeslige, u kojem su Bavarci slavili sa 2-1 u Koelnu, a Borussia Dortmund pred svojim navijačima odigrala samo 2-2 protiv Mainza.

Bavarcima je samo pobjeda mogla donijeti naslov, uz uvjet da Borussia u Dortmundu ne uspije pobijediti Mainz. I upravo se to dogodilo.

Bayern je u Koelnu poveo u 8. minuti pogotkom Kingsleyja Comana, dok je prvih 25 minuta dvoboja u Dortmundu odredilo sudbinu domaće momčadi. Mainz je do tada već vodio 2-0 golovima Andreasa Hanche-Olsena (15) i Karima Onisiwa (24), a Sebastien Haller u 19. minuti nije uspio iskoristiti kazneni udarac za domaću momčad.

Ono što nisu uspjeli nogometaši Borussije, nakratko im je nadoknadio Dejan Ljubičić koji u 81. minuti pogodio iz penala za 1-1 u Koelnu. Borussia je sljedećih osam minuta bila prvak, sve dok u 89. minuti Jamal Musiala nije poslao loptu u mrežu, a pobjednički trofej u Muenchen.

Borussia je u drugom poluvremenu uspjela postići dva pogotka, Raphael Guerreiro u 69. minuti i Niklas Suele u šestoj minuti dodatka za konačnih 2-2 i za još jedno veliko razočaranje za "žuto-crnu" armiju navijača.

Uz Bayern, Borussiju Dortmund i RB Leipzig u Ligi prvaka sljedeće godine igrat će Union Berlin koji je s 1-0 svladao Werder te osvojio četvrto mjesto. Freiburg je poražen u Frankfurtu od Eintrachta s 2-1 i ostao na petoj poziciji pa će igrati u Europskoj ligi.

Uz Herthu, Bundesligu ponovno napušta Schalke koji je poražen u Leipzigu sa 4-2, a Stuttgart je nakon remija 1-1 protiv Hoffenheima pred domaćim navijačima završio u doigravanju za ostanak u Bundesligi protiv trećeplasiranog drugoligaša.


PRIJENOS UŽIVO:

>>> GOTOVO JE! BAYERN JE NOVI/STARI PRVAK NJEMAČKE BUNDESLIGE.

>>> Zabio je Haller, ali pogodak je poništen zbog zaleđa. A onda u 95. Sule zabija za 2:2!

>>> Preokret! Ponovno je Bayern prvak kako zasada stvari stoje! Musiala je zabio za 2:1 i doveo navijače u delirij nekoliko minuta prije kraja.

POGODAK VRIJEDAN NASLOVA POGLEDAJTE OVDJE

>>> Borussija još uvijek gubi, ali sada Bayern igra 1:1 i po tom scenariju titula ipak dolazi u Dortmund! Dejan Ljubičić realizirao je kazneni udarac za Koln nakon što je Gnabry igrao rukom u vlastitom šesnaestercu.

>>> Nedugo nakon pogotka mogli su izjednačiti, Reus je bio najviši nakon centaršuta, ali je promašio okvir gola.

>>> Borussija je zabila! Reyna je poslao loptu za Guerreira koji pokazuje sjajnu pribranost i posprema loptu u donji lijevi kut. Rezultat je 1:2.

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

image
INA FASSBENDER Afp

>>> Hertha je povela u gostima kod Wolfsburga i Kovač je trenutno bez mjesta u Europi iduće sezone. Budući da Bayer gubi kod Bochuma, Vukovima je dovoljan i remi.

>>> Kakav promašaj u Dortmundu! Moukoko je vrlo precizno ubacio s desnog krila na drugu vratnicu. Najprije je Sule ostao kratak u skoku, a onda je Haller s nekoliko centimetara propustio loptu ugurati u mrežu.

PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE

>>> Nastavljaju se utakmice! Edin Terzić odlučio je napraviti još jednu zamjenu. Čini se da ni Wolf ne može nastaviti sa susretom zbog udarca kojega je ranije pretrpio, a umjesto njega na teren će Moukoko.

>>> ZAVRŠILO JE PRVIH 45 MINUTA NA TRAVNJACIMA DILJEM BUNDESLIGE

>>> Igrači Bayerna su minutu prije poluvremena povisili na 2:0 preko Sanea, ali nakon intervencije VAR-a sudac je poništio pogodak zbog igranja rukom.

>>> Adeyemi neće moći nastaviti utakmicu zbog ozljede, u igru je ušao Marco Reus, može li kapetan preokrenuti rezultat?

>>> Još dobrih vijesti za Kovača. Bochum je povećao vodstvo protiv Bayera koji od osme minute igra s igračem manje.

>>> Šokovi u Dortmundu ne prestaju, Mainz je poveo 2:0 nakon manje od pola sata igre! Strijelac je Onisiwo.

POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE

>>> Po drugi put se mreža trese u Leipzigu. Ovoga je puta strijelac Nkunku, a asistirao mu je Dani Olmo.

image
SASCHA SCHUERMANN Afp

>>> Nakon samo dvije minute od pogotka, Borussia je imala priliku poravnati stvari iz jedanaesterca. Nakon intervencije VAR-a glavni sudac je žuto-crnima dodjelio kazneni udarac, ali s bijele točke neprecizan je bio Haller.

POGODAK ZA 1:0 I PROMAŠENI KAZNENI UDARAC POGLEDAJTE OVDJE

>>> Evo novih problema! Mainz je poveo 1:0 u Dortmundu. Hanche-Olsen bio je najviši nakon kornera, matirao je Kobela, a navijače Dortmunda bacio u očaj.

image
CHRISTOF STACHE Afp

>>> Bayern je poveo 1:0 kod Kolna! Kingsley Coman opalio je s ruba šestnaesterca i zabio u desne rašlje. Ovim se vratio na vrh i bio bi njemački prvak ako ovako ostane! Kako BVB reagira na Bayernov prvi gol? U Dortmundu je i dalje 0:0.

POGODAK COMANA POGLEDAJTE OVDJE

>>> Niko Kovač već u drugoj minuti ima razloga za radost. Njegov Wolfsburg poveo je protiv Herthe 1:0 i ako Bayer remizira kod Bochuma, a kod Vukova ostane ovakav rezultat, onda će Kovač i njegovi puleni iduće sezone igrati Konferencijsku ligu.

>>> POČELE SU UTAKMICE!

Linker
26. travanj 2024 14:59