AXEL HEIMKEN Afp
DOBRO SU I PROŠLI

VIDEO: Bayern nakon Dinama pregazio i uglednog bundesligaša, pogledajte novu golijadu bavarskog stroja

Bavarci su s pet komada slavili u gostima i nastavili stopostotan učinak u prvenstvu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. rujan 2024. 17:39

Dinamo je bio samo jedna od žrtava Bayerna, danas su Bavarci gostovali u Bremenu i napunili mrežu Werdera, momčadi koja je prije 15-ak godina vodila bitku za naslov prvaka, no danas je doživjela 15. poraz u nizu na domaćem terenu od momčadi iz Münchena. Werderu očito bolje leže gostovanja na Allianz Areni, jer su u tih 15 godina dva puta osvojili po bod, a u posljednjem posjetu kod Bavaraca čak su i slavili pogotkom Weisera. Međutim, ovoga su puta su bili samo statisti u novoj visokoj pobjedi minhenske kaznene ekspedicije.

Nakon što su u utorak razbili prvaka Hrvatske, u subotu je momčad koju vodi Vincent Kompany gostovala u Bremenu, nekoć jedno od najtežih gostovanja, sada je postala promenada Bavaraca. Werder čeka na domaću pobjedu protiv Bayerna od 21. listopada 2006. godine, ukupno 6.546 dana. Posljednji puta ostali su neporaženi na Weserstadionu 1. ožujka 2009. godine. Tada je dvoboj završio bez pogodaka. Danas su domaći bili bez ikakva izgleda. Kompany je na teren poslao većinu igrača koji su razbili Dinamo, a briljirao je Michael Olise. Desno krilo koje je stiglo ovog ljeta iz Crystal Palacea za 53 milijuna eura, bio je iznimno raspoloženo. Osim što je 22-godišnjak zabio dva pogotka, kod dva je još bio asistent i pokazao je da su u njemu Bavarci dobili jednog od igrača koji će dominirati i biti igrač prevage.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Dominacija Bayerna bila je vidljiva od prve minute, a kolika je ona bila najzornije pokazuje broj udaraca prema vratima, 0:25. Werder dakle ni jednom nije zaprijetio Ulreichu koji je bio na vratima umjesto lakše ozlijeđenog Neuera. Svoju inicijativu Bayern je naplatio u 23. minuti, Olise je pogodio na dodavanje Kanea. Devet minuta kasnije Musiala je poduplao vodstvo gostiju, asistent je bio Olise.

U nastavku utakmice nije se ništa promijenilo, Kane je nakon duplog pasa s Oliseom zabio 10. pogodak ove sezone u šest utakmica, peti je to bio prevenstveni. Opet je Olise bio u centru pozornosti, postigao je svoj drugi pogodak u 60. minuti, a potom je pet minuta kasnije dvoboj bio zaključen što se rezultata tiče, Gnabry je na dodavanje Kanea zabio gol za 0:5. Bavarci su tako nastavili svoj pobjednički niz, u šest službenih utakmica ostvarili su isto toliko pobjeda, postigli su 29 pogodaka, a primili pet.

U preostala tri subotnja dvoboja koja su igrana popodne Union je dobio Hoffenheim, Freiburg je slavio kod Heidenheima, dok su u derbiju začelja Bochum i Kiel odigrali bez pobjednika.

Union Berlin definitivno se vratio na tvorničke postavke, protiv Hoffenheima zabili su dva pogotka u prvom dijelu, odigrali su defenzivno aktivno, još uvijek bez ozlijeđenog Josipa Juranovića. S druge strane gosti opet su primili dva pogotka, ali sada nisu uspjeli zabiti više od jednog gola. Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu.

Jakov Medić i njegov Bochum osvojili su prvi bod ove sezone. Očekivali su sigurno više jer im je suparnik bio novak u ligi, Kiel. Gosti su poveli pogotkom Pichlera, no do kraja prvo dijela domaći su preokrenuli rezultat. Kiel je bio opasan cijelo vrijeme i na koncu je preko Machina stigao do povijesnog boda u Bundesligi. Medić je odigrao cijelu utakmicu.

Freiburg je slavio na gostovanju kod Heidenheima, bilo je 3:0.

Eintracht srušio Borussiju, Matanoviću 15 minuta

Nogometaši Eintrachta pobijedili su u Frankfurtu ekipu Borussije iz Mönchengladbacha s 2-0 u susretu četvrtog kola njemačke Bundeslige.

Strijelci za Eintracht bili su Hugo Larson u 31. i Omar Marmush u 80. minuti, dok je hrvatski napadač Igor Matanović kod domaćih ušao u igru u 78. minuti.

Eintracht je treći s devet bodova, a Borussia je na 14. mjestu s tri boda. U sljedećem kolu Eintracht dočekuje Kiel, dok Borussia dočekuje Union Berlin. (Hina)

Linker
21. rujan 2024 21:11