Thomas Müller

 Screenshot
UPOZORENJE PRIJE GLEDANJA

VIDEO Bayernove zvijezde šokirale Njemačku uvredama koje dobivaju: ‘Izgorite svi u klupskom autobusu...‘

Tri zvijezde bavarskog kluba u emotivnom videu čitaju poruke mržnje koje dobivaju od ‘fanova‘
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2023. 08:00

Bayernovi nogometaši pokrenuli su u suradnji s njemačkim telekom operaterom kampanju pod nazivom ‘Protiv mržnje na internetu‘, a već u prvoj akciji uspjeli su šokirati njemačku javnost objavom uvredljivih poruka koje dobijaju najčešće putem društvenih mreža.

Tri zvijezde bavarskog kluba Thomas Müller (33), Leroy Sané (27) i Leon Goretzka (28) u emotivnom videu čitaju poruke mržnje koje dobivaju od ‘fanova‘, a sve u cilju borbe protiv rasizma, isključivosti i diskriminacije, te protiv maltretiranja, vrijeđanja i širenja mržnje na internetu.

Neki od komentara su šokantni, neki i cenzorirani, a na početku videa je i upozorenje o ‘ozbiljnim i stvarnim porukama mržnje‘.

"Nekad je bilo ‘Mia san mia‘, danas su tu samo stranci", jedna je od poruka koja uključuje klupski moto, bavarsku inačicu njemačke fraze ‘mi smo mi‘.

Potom je tu salva uvreda: ‘Pljujemo na vas, čudovišta...‘, ‘Da barem svi izgorite u klupskom autobusu‘ i slične morbidne izjave mržnje onih kojima se različitost u redovima Bayerna nikako ne sviđa.

Bavarski klub je nakon snimanja ovog videa najavio i nove akcije u kojima će obratiti posebnu pozornost na problem, ponajviše u sljedeća dva tjedna.

Linker
26. travanj 2024 05:53