Dion Drena Beljo

 KOLBERT-PRESS/CHRISTIAN KOLBERT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NOVA POBJEDA BAYERNA

VIDEO Beljo nastavio ‘trpati‘, Kramarić napravio ‘nered‘ i asistirao: Pogledajte poteze hrvatskih napadača

Ukupno gledajući, peti mu je to pogodak u najvišem razredu njemačkog nogometa
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. rujan 2023. 16:21

Strijelci su opet bili raspoloženi u trećoj rundi Bundeslige, s utakmicom Borussia M. - Bayern koja se igrala u kasnijem terminu, na sedam dvoboja postignuto je čak 30 pogodaka, a među strijecima je opet bio Dion Drena Beljo, kojem je ovo drugi pogodak ove sezone. Napadač Augsburga pogodio je u domaćem remiju protiv Bochuma. Od hrvatskih igrača svoj obol dao je i Andrej Kramarić, bio je asistent u pobjedi protiv Kovačeva Wolsburga.

Pogodak Belje pogledajte OVDJE.

U njemačkim medijima cijeli se tjedan govori o Bayeru iz Leverkusena. Osnovno je pitanje jesu li Apotekari dovoljno kvalitetni da bi se mogli ubaciti u utrku za naslov prvaka. Xabi Alonso, trener kojeg su mnogi vidjeli kao nasljednika Carla Ancelottija kada sljedećeg ljeta preuzme Brazil, radi odličan posao u Leverkusenu. Početak je bio daleko od idealnog, mnogi su negdašnjeg zadnjeg veznog Reala, Liverpoola i Bayerna vidjeli kao prvog koji će morati otići s klupe, ali nakon lođeg ulaska u sezonu Apotekari su bili nadomak plasmana u Ligu prvaka. Alonso je u međuvremenu dobio novi ugovor, umjesto do ljeta 2024. vezan je za Bayer do ljeta 2026.

U subotu je njegova momčad dočekala Darmstadt, na koncu je završilo 5:1, treća pobjeda u isto toliko utakmica. Istina, povratnik u Bundesligu ima velikih problema, napose u obrani, ali bilo je neko vrijeme neizvjesno. Međutim, kvaliteta domaćina izašla je na vidjelo. Nigerijski napadač Victor Boniface koji je ljetos stigao iz belgijskog Uniona SG-a, danas je bio dvostruki strijelac, ukupno je u tri utakmice zabio četiri pogotka. Ovaj 22-godišnjak mogao bi biti pravo otkriće ove sezone u Bundesligi. Darmstadt je u prva tri kola primio čak 10 pogodaka, proteklog vikenda jedan od krivaca bio je Matej Maglica, 24-godišnji stoper koji je u Darmstadt stigao na posudbu iz Stuttgarta. U subotu je ostao na klupi, ušao je u 68. minuti kada su domaćini poveli 4:1. Za goste je cijelu utakmicu odigrao Bartol Franjić, opet je bio na poziciji zadnjeg veznog. Bask na klupi domaćina je Josipa Stanišića uveo u 72. minuti.

Asistenciju Kramarića pogledajte OVDJE.

Odličnu utakmicu odigrali su Hoffenheim i Wolfsburg. Vukovi su u Sinsheim stigli s dvije pobjede i činilo se kako će nastaviti u pobjedničkom ritmu, u 36. minuti poveli su 1:0, ali očito je pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preokrenuo utakmicu. Brooks je izjednačio, a u 60. minuti Beier je doveo domaće u vodstvo, 14 minuta kasnije je Skov pogodio za konačnih 3:1, a većinu posla napravio je Kramarić, s dva lažnjaka se oslobodio čuvara i kao na tacni poslužio Danca. Lovro Majer igrao je do 68. minute za goste, a Kramarić je zamijenjen duboku u sudučkoj nadoknadi.

Dion Drena Beljo nije dobio pozivnicu izbornika Zlatka Dalića za dvoboj protiv Latvije na Opus Areni, te gostovanja kod Armenije. Beljo će pomoći mladoj reprezentaciji u dvoboju protiv Farskih otoka u kvalifikacijama za Euro do 21. Dragan Skočić, izbornik te selekcije, sigurno može biti zadovoljan Beljinom formom. Danas je po prvi puta ove sezone krenuo od prve minute, i bio je čovjek oko kojega se sve vrtjelo. Naime, doveo je Augsburg u vodstvo nakon kontre u kojoj su on i Demirović izmijenili dupli pas, a potom je u 62. minuti sve napravio za novo vodstvo svoje momčadi, no ispriječila se vratnica, ali je Demirović natrčao i doveo Ausgburg u vodstvo od 2:1. Ipak, Bochum je na koncu uspio uzeti bod.

Stuttgart je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv susjeda iz Freiburga, slavili su s čak 5:0, a i navijači Werdera mogli su biti vrlo zadovoljni. Premda su ostali bez Niklasa Füllkruga, novog napadača Borussije D. to ih nije omelo, postigli su četiri gola protiv Mainza...

Nova pobjeda Bayerna

Nogometaši Bayerna slavili su s 2:1 u gostima kod Borussije M. i ostali maksimalni nakon 3. kola Bundeslige. Prvak je teškom mukom slavio na tradicionalno za njih neugodnom terenu Moenchengladbachu.

Borussia je povela golom Japanca Koija Itakure (30), poravnao je Leroy Sane (58), a pobjedu donio Mathy Tel tri minute prije kraja. Bayern i Bayer vode sa po devet bodova.

BUNDESLIGA REZULTATI

Bayer Leverkusen - Darmstadt 5:1

Augsburg - Bochum 2:2

Werder - Mainz 4:0

Hoffenheim - Wolfsburg 3:1

Stuttgart - Freiburg 5:0

Borussia M. - Bayern München 1:2

Linker
21. svibanj 2024 15:39