Nenad Bjelica

 MATTHIAS KOCH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
NESVAKIDAŠNJA ULOGA

VIDEO Bjelica oduševio na konferenciji: Alonso je u čudu gledao novinara, a onda ga je ‘spasio‘ Hrvat

Hrvatski trener je tijekom igračke karijere igrao u Španjolskoj, Njemačkoj i Austriji
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2024. 07:43

Jučerašnje 28. kolo Bundeslige donijelo nam je susret Bayera iz Leverkusena koji je s minimalnom prednošću slavio u gostima kod Union Berlina. Apotekari su se tako doveli u poziciju da već u iduće kolu matematički mogu osigurati naslov prvaka.

Nakon utakmice treneri dviju momčadi, Španjolac Xabi Alonso i naš Nenad Bjelica, održali su konferenciju za medije na kojoj je trener Uniona pokazao sjajno poznavanje njemačkog i španjolskog jezika.

Bjelica je, naime, u jednom trenutku preuzeo ulogu prevoditelja za pitanje koje je Alonsu bilo upućeno na španjolskom jeziku.

Hrvatski trener, koji je igračku karijeru započeo u NK Osijeku u kojem je kasnije bio i trener, dugi niz godina igrao je u Španjolskoj. Prvo u Albaceteu, a onda u Real Betisu i Las Palmasu da bi kasnije, nakon odličnih igara u dresu Osijeka, prešao u redove tadašnjeg bundesligaša Kaiserslauterna. Proveo je tamo tri sezone nakon čega je otišao u Austriju i nastupao za Admiru Wacker i Kärnten u kojem se igrački umirovio 2008. godine.

Linker
07. travanj 2024 07:43