ANNEGRET HILSE Afp
JEDNOM MOŽE, ALI...

VIDEO: Dani Olmo opet zabija! Prvi jedanaesterac vratar mu je obranio, ali drugog nije mogao

Bivši igrač Dinama doveo je RB Leipzig u vodstvo prilikom pobjede protiv Augsburga.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2021. 22:29

Još je uvijek RB Leipzig, recimo to tako, u korak s minhenskim Bayernom u Bundesligi. Pobjedom u 21. kolu, na svom stadionu protiv Augsburga rezultatom 4:1, izabranici Juliana Nagelsmanna ostali su četiri boda iza Bavaraca s utakmicom više od njih. Bayern će svoju utakmicu odraditi u ponedjeljak protiv Arminije, nakon što su se vratili poslije osvojenog klupskog SP-a u Kataru.

No, utakmica RB Leipziga i Augsburga važna je i stoga što je prvi pogodak na njoj postigao bivši igrač zagrebačkog Dinama. Naravno, radi se o Daniju Olmu koji je realizirao najstrožu kaznu u 38. minuti utakmice. Penal je inače izborio Yusuf Poulsen, a Olmov je prvi pokušaj obranio gostujući vratar Rafal Gikiewicz.

Ipak, da će biti i drugog, odmah je bilo jasno. Naime, čuvar mreže Augsburga bio je jako daleko od svoje gol-crte prilikom Olmovog izvođenja penala, pa je sudac Felix Zwayer dao Španjolcu drugu priliku. Olmo, jasno, dvaput ne griješi.

Još do kraja poluvremena Christopher Nkunku je na Poulsenovu asistenciju povisio na 2:0, a njihov jedini pogodak gosti su postigli također iz najstrože kazne. Nju je u 76. minuti realizirao Daniel Caligiuri za konačnih 2:1.

Linker
24. travanj 2024 11:05