JAN HUEBNER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
GOLIJADA U DORTMUNDU

VIDEO: Donedavni hajdukovac zabio bundesligaški prvijenac, Beljo na istoj utakmici sjajnim potezom namjestio gol!

Hrvatski nogometaši ostavili su traga u atraktivnom susretu Borussije i Augsburga
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 17:34

Bivši napadač Osijeka, Dion Drena Beljo, domah po dolasku u Bundesligaša Augsburga počeo se dokazivati treneru Enricu Maassenu. U susretu 16. kola njemačkog prvenstva pri rezultatu 1:0 za Borussiu Dortmund rođeni Zagrepčanin iskoristio je grešku obranu momčadi Edina Terzića.

Pri poigravanju na svojoj trećini 20- godišnjak je presjekao jedno dodavanje i sjajno, loprom između dvojice braniča pronašao Arnea Maiera. Nijemac radi mini slalom u kaznenom prostoru Borussije i udarcem "vanjskom" vraća utakmicu na početak.

Snimku asistencije mladog hrvatskog reprezentativca pogledajte OVDJE!

Nakon što je Beljo asistirao za prvi pogodak, drugo hrvatsko siječanjsko pojačanje donijelo je u 77. minuti novo izjednačenje na Signal Iduna Parku u Westfallenu. David Čolina ušao je umjesto Elvisa Rechbecaja u 76. minuti i već nakon minute zabio za 3:3 u svojoj drugoj utakmici u Bundesligi.

POGODAK ČOLINE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon nove greške Borussije, pucao je Kelvin Yeboah, ali u vratnicu. Odbijenu loptu hvata bivši bek Hajduka i zabija svoj prvijenac u dresu Augsburga.

Jedan od najboljih mladih igrača svijeta, Englez Jude Bellingham doveo je domaćina u vodstvo u 29. minuti lijepim pogotkom s ruba šesnaesterca. U 40. izjednačio je Augsbug preko Maiera, samo da bi već nakon dvije minute opet došlo u vodstvo igrači Borussije.

Nakon dobrog ubacivanja Juliana Brandta, iza obrane Augsburga utrčava u slobodan prostor Nico Schlotterbeck i vraća svoju momčad u prednost. I kada su navijači domaćih očekivali sigurno vodstvo na poluvremenu, novi pogodak gostiju postiže Ermin Demirović.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine mirno je riješio situaciju jedan na jedan s golmanom, nakon solo prodora Arnea Engelsa koji se riješio dva čuvara prije asistencije u prvoj minuti nadoknade prvih 45 minuta.

Čekalo se 30 minuta drugog poluvremena do novog pogotka. Jamie Bynoe- Gittens poveo je loptu prema sredini šesnaesterca i uputio udarac kroz "šumu" igrača, golmana lopta iznenađuje i prekasno reagira da bi spriječio novi gol Borussije. Ali Čolina je praktički prekinuo slavlje domaćih navijača svojim pogotkom dvije minute nakon Engleza.

Na kraju je ipak slavila Borussija, a pobjednički gol za 4:3 zabio je Giovanni Reyna u 78. minuti.

Bayer s 3-2 slavio u Moenchengladbachu

Nogometaši Bayera iz Leverkusena nastavak bundesligaške sezone otvorili su pobjedom 3-2 protiv Borussije u Moenchengladbachu.

Računajući kraj prvog dijela sezone bila je to četvrta prvenstvena pobjeda Bayera u nizu s kojom se popeo na trenutačno deveto mjesto na ljestvici. Poziciju ispred je Borussia (M).

Bayer je nakon prvog poluvremena imao prednost od dva gola nakon što su pogotke postizali Bakker u 21. i Adli u 43. minuti. Sve je bilo riješeno u 67. kada je Amiri postigao pogodak za 3-0.

U završnici se ipak zakuhalo u Moenchengladbachu jer je Stindl postigao dva pogotka, u 82. i 93. minuti, za dolazak domaćina na 2-3. No, vremena za nešto više nije bilo. (Hina)

Linker
14. travanj 2024 18:43