Borna Sosa

 ANDREAS GEBERT Afp
INFARKTNA ZAVRŠNICA

VIDEO Golemo slavlje u gradu Mercedesa: Pogledajte kako Borna Sosa predvodi navijanje u općoj ludnici!

Olmo i Gvardiol izborili Ligu prvaka, Stanišić zabio za Bayern (pogledajte gol), strijelac i Kramarić
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 14. svibanj 2022. 18:45

Spuštena je zavjesa u Bundesligi i to na iznimno dramatičan način. Premda je bilo malo nepoznanica uoči posljednjeg kola, do zadnjih trenutaka nije se znalo tko će biti četvrti njemački predstavnik u Ligi prvaka i tko će igrati u kvalifikacijama za ostanak u Bundesligi.

Na dramatičan način do sigurnog ostanka stigao je Stuttgart pobjedom u 2. minuti nadoknade protiv Kölna, Švabe su na taj način preskočile Herthu koja je pala na 16. poziciju i sljedećeg će tjedna igrati protiv trećeplasiranog drugoligaša za ostanak u ligi.

Najzanimljiviji dvoboji posljednje dionice igrani su u Dortmundu, gdje je gostovala Hertha, te u Stuttgartu koji je ugostio Köln. I dok je Borussia igrala samo za prestiž, Köln je pobjedom mogao izboriti plasman u Europskoj ligi, nakon što je proteklo kolo osigurao minimalno Konferencijsku ligu. Računica je bila jasna, Stuttgart je trebao pobjedu uz poraz Berlinčana. No, krenulo je sve po najboljem scenariju za Herthu. U Dortmundu su prije utakmice upriličili oproštaj od brojnih igrača, Haalanda, Bürkija, Hitza, Schmelzera, Zagadoua i čovjeka koje je obilježio četiri i pol desetljeća crno-žutih. Riječ je o Michaelu Zorcu, nekoć kapetanu momčad, a zadnja dva desetljeća sportskog direktora kluba.

Čini se da je to svečarsko ozračje uspavalo igrače, pa se Hertha nametnula od prve minute i bila nagrađena vodećim pogotkom s bijele točke, strijelac je bio Belfodil. Nekako u isto vrijeme i Stuttgart je poveo pogotkom Kalajdžića i to nakon što je promašio jedanaesterac, u nastavku iste akcije austrijski reprezentativac je pogodio.

U Dortmundu su navijači domaćih s gromoglasnim zvižducima ispratili svoje igrače u svlačionicu i to kao da ih je probudilo. Krenuli su puno agresivnije, pritiskali prema Lotki, a onda su i oni dobili kazneni udarac nakon dugotrajnog pregleda snimke. Haaland je u oproštajnoj utakmici zabio svoj 62. pogodak u 67. bundesligaškom nastupu. Herthi je i remi jamčio ostanak, tim više što je Köln preko Modestea izjednačio.

I onda je krenula drama. Moukouko, 17-godišnji napadač Borussije, nekoliko sekundi po ulasku zabija za vodstvo crno-žutih. Tek tada smo vidjeli prvu reakciju na licu trenera Herthe Felixa Magatha. Izgubili su se tada igrači gostiju, više su osluškivali što se događa na Mercedes Benz Areni, nego što su se koncentrirali na svoju igru. I onda u 92. minuti Stuttgart dolazi do pobjede, a junak je bio kapetan Endo koji je glavom zabio iz neposredne blizine. Nakon tog gola kao da su popustile sve kočnice kod domaćih navijača, igrača, trenerskog stožera... Počelo je neviđeno slavlje koje se nastavilo nakon posljednjeg zvižduka. Borna Sosa je odradio cijelu utakmicu za pobjednika.

Pogledajte kako Borna Sosa predvodi navijanje u velikom slavlju Stuttgarta (Privatne snimke):

RB Leipzig je bio praktički sigurna oklada za četvrto mjesto, ali su Bikovi sve do treće minute nadoknade gubili u Bielefeldu, a da je kojim slučajem Freiburg slavio kod Bayera, preskočio bi ih na tablici. No, Leipzigov suparnik u finalu Kupa ipak je na kraju izgubio i pao na šesto mjesto.

image

Slavlje nakon pogotka Stanišića

RONNY HARTMANN Afp

Posljednje kolo sigurno će dugo pamtiti Josip Stanišić, nakon 30. listopada prošle započeo je utakmicu od prve minute, a sve je začinio prvijencem u dresu Bayern. No, ni 2:0 u Wolfsburgu nije bilo dovoljno za pobjedu, na kraju je završilo 2:2, uz 35. pogodak Lewandowskog. Za Bavarce je od 81. minute zaigrao i Gabrijel Vidović.

Andrej Kramarić postigao je pogodak za vodstvo Hoffenheima u Mönchengladbachu, ali onda je njegova momčad doživjela pravi potop, bilo je 5:1 za domaće. Kramarić je sezonu zaključio sa šest pogodaka i 10 asistencija

SJAJAN STANIŠIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 18:13