CHRISTOF STACHE Afp
SJAJAN TUCHELOV DEBI

VIDEO: Golijada u velikom njemačkom derbiju! Goropadni Bayern razbio Borussiju za manje od pola sata

Bavarci su pobjedom u Der Klassikeru prekinuli pozitivan niz Terzićevih trupa i opet zasjeli na čelnu poziciju
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 01. travanj 2023. 20:40

BAYERN - BORUSSIA D. 4:1 (1:0 - Kobel (13-ag), 2:0 - Müller (18), 3:0 - Müller (22), 4:0 - Coman (50), 4:1 - Can (72-ag), 4:2 - Malen (90).

MÜNCHEN Allianz Arena. Gledatelja 75.000. Sudac: Marco Fritz (Korb).

BAYERN (4-2-3-1): Sommer - Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies (od 79. Cancelo) - Kimmich, Goretzka (od 86. Gravenberch) - Sane, Müller (od 69. Gnabry), Coman (od 79. Musiala) - Choupo-Moting (od 69. Mane).

Trener: Thomas Tuchel.

BORUSSIA D. (4-1-4-1): Kobel - Wolf, Süle, Schlotterbeck (od 44. Hummels), Ryerson (od 46. Özcan) - Can - Brandt (od 46. Malen), Bellingham, Guerreiro, Reus (od 61. Dahoud) - Haller (od 61. Moukoko).

Trener: Edin Terzić.



Nogometaši Bayerna iz Münchena vratili su se na vrh ljestvice njemačkog prvenstva uvjerljivom 4-2 domaćom pobjedom u velikom derbiju protiv Borussije iz Dortmunda.

Bavarci su poveli već u 13. minuti nakon katastrofalne pogreške Gregora Kobela. Dayot Upamecano poslao je dugi pas preko pola terena, a Borussijin vratar istrčao iz svog šesnaesterca i promašio loptu, koja je potom ušla u nebranjenu mrežu. Pet minuta kasnije Bayern je izveo korner, najvišu je u skoku bio Matthijs de Ligt, koji spušta loptu na drugu stativu do Thomasa Müllera, a iskusni napadač iz blizine zabija za 2:0. Müller je ponovno bio strijelac i u 23. minuti. Julian Ryerson je izgubio posjed na lijevom boku u začetku Borussijina napada, a lopta je došla do Leroya Sanea koji je tukao s 25 metara. Kobel odbija Saneov udarac, ali samo do Müllera koji lijevom nogom, ponovo iz blizine, posprema loptu u gol za 3:0.

Istim ritmom bavarski je stroj nastavio i u drugom poluvremenu. U 51. Sane je povukao po desnoj strani, ušao u sredinu i poslao oštar prizemni pas u Borussijin kazneni prostor; Müller propušta loptu kroz noge, a na drugoj stativi Kingsley Koman zabija za 4:0. Grogirani gosti probudili su se tek u drugom dijelu drugog poluvremena. U 72. minuti Serge Gnabry je srušio Judea Bellinghama u kaznenom prostoru, a s bijele točke za Borussiju je zabio Emre Can. U 90. minuti Donyell Malen je odigrao dupli pas s Raphaelom Guerreirom i s lijeve strane prizemnom loptom krasno pogodio drugi kut Sommerova gola zua konačnih

Sve pogotke na utakmici pogledajte OVDJE.

Bio je to uspješan debi Thomasa Tuchela na klupi Bayerna u najvećem derbiju njemačkog nogometa, i to protiv kluba iz Dortmunda kojem je sjedio na klupi od srpnja 2015. do lipnja 2017. S druge strane, Edin Terzić upisao je prvi bundesligaški poraz u 2023. godini.

Vodeći Bayern sada ima 55 bodova, dva više od druge Borussije, a četiri više od trećeg Uniona iz Berlina.

Linker
19. svibanj 2024 09:36