INA FASSBENDER Afp
NEOČEKIVANI PORAZ

VIDEO Hladan tuš za Bayern: Skrivili dva penala i prosuli pobjedu, vječni rivali ostaju na vrhu tablice

Domaćini su preokretom Bavarcima priredili ‘hladan tuš‘ i preokretom uzeli sva tri boda
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. ožujak 2023. 19:48

Bayern Munchen doživio je "hladan tuš" na gostovanju kod Bayer Leverkusena u 25. kolu njemačkog prvenstva. Sastav Xabija Alonsa stao je na kraj bavarskom nizu od tri pobjede i preokretom stigao do 2:1 slavlja na BayAreni. Ovim porazom Bayern je propustio ispratiti subotnji uspjeh Borussije Dortmund, stoga je sada na drugom mjestu bundesligaške ljestvice.

SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

A krenulo je obećavajuće za nogometaše Juliana Nagelsmanna. Već u 22. minuti Joshua Kimmich zatresao je mrežu domaćina na asistenciju Leona Goretzke i djelovalo je da će Bayern napustiti Leverkusen u rutinskom ritmu i punih džepova. No, iznenađujuća čvrstina domaćina reducirala je mogućnosti brzncima iz Bavarske. Do kraja prvog dijela Kimmichov pogodak ostao je jedini udarac Bayerna u okvir gola.

image

Exequiel Palacios.

INA FASSBENDER Afp

Drugo poluvrijem Leverkusenu je donijelo veliki preokret. Braniči Bayerna skrivili su dva kaznena udarca, pri čemu su glavni krivci bili Pavard i Upamecano, a Exequiel Palacios bio je precizan (55‘, 73‘) u oba navrata.

Josip Stanišić ušao je u igru u 56. minuti, a u 64. je zaradio žuti karton.

U idućem kolu susreću se Bayern i Borussia Dortmund pod tribinama Alianz Arene, već tada Bavarci imaju šansu vratiti se na vrh tablice. No, sjajna je to prilika i za Borussiju, koja bi pobjedom zagolicala maštu brojnim pratiteljima i navijačima.

Linker
23. travanj 2024 17:40