Sascha Steinbach/Getty
KAKVA MUKA

VIDEO: IZNENAĐENJE VEČERI STIŽE IZ NJEMAČKE Amateri izbacili Bundesligaša, drugoligaš zamalo šokirao Borussiju iz Dortmunda!

Piše: HinaObjavljeno: 27. listopad 2016. 02:43

Amaterska momčad Astoria Walldorf, koja se natječe u regionalnoj njemačkoj ligi, svladala je na svom terenu njemačkog prvoligaša Darmstadt s 1-0 i plasirala se u osminu finala Kupa.

To je najveće, ali ne i jedino iznenađenje utakmica 1/16 finala njemačkog nogometnog Kupa odigranih u srijedu. Drugoligaš Greuther Fuerth svladao je prvoligaški Mainz s 2-1.

Koeln je pobijedio Hoffenheim s 2-1, a odluka je pala na startu produžetaka. Strijelac pobjedničkog gola bio je najbolji igrač Koelna Anthony Modeste u 91. minuti.

Napadač hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić, koji je za Hoffenheim odigrao cijeli susret, imao je u produžetku dvije prigode, u 102. minuti njegov udarac obranio je vratar Koelna, a u 114. minuti završio je u bloku protivničkih igrača.

Borussia Dortmund jedva je prošla drugoligaša Union Berlin nakon boljeg izvođenja penala (4-1). Povela je Borussija autogolom Michaela Parensena (44), a izjednačenje Union Berlinu donio je Steven Skrzybski (81). Isti rezultat ostao je i nakon produžetaka, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Sve je odlučeno nakon prve tri serije, za Borussiju su pogodili Dembele, Ginter i Goetze, dok su gosti promašili sva tri pokušaja

-------------------------------------------------------------------------------

Njemački kup - 1/16 finala:

Astoria Walldorf (am) - Darmstadt 1-0

Hannover (2) - Dusseldorf (2) 6-1

Heidenheim (2) - Wolfsburg 0-1

Greuther Fuerth (2) - Mainz 2-1

Nuernberg (2) - Schalke 2-3

Bayern - Augsbourg 3-1

Koeln - Hoffenheim 2-1 - produžetak

Borussia Dortmund - Union Berlin (2) 4-1 - nakon penala

Linker
19. travanj 2024 21:25