JOHN MACDOUGALL Afp
GOL VATRENOG

VIDEO Joško is on fire! Pogledajte pogodak fantastičnog Gvardiola, Bayernova petarda odjeknula Bundesligom

Bivši je dinamovac novim zgoditkom okrunio sjajno izdanje u momčadi RB Leipziga
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 17:33

Joško Gvardiol je za svoje predstave na Svjetskom prvenstvu u Kataru hvaljen od strane uže i šire publike najbitnije sporedne stvari na svijetu. Nakon osvojene bronce nastavio je u velikoj formi igrati i na klupskoj razini. I dok svoje obrambene zadaće obavlja standardno sjajno, u "repertoar" je očito dodao i ofenzivan arsenal. U jučerašnjoj pobjedi rezultatom 3:0 protiv Borussije Monchengladbach postigao je treći pogodak svoje momčadi, to mu je drugi pogodak u četiri susreta.

POGODAK JOŠKA GVARDIOLA POGLEDAJTE OVDJE.

Dobro je ispratio loptu nakon ubačaja i na neprecizan udarac glavom Yussufa Poulsena odlično "zatvorio" drugu vratnicu, te bez problema pospremio loptu iza leđa vratara gostujuće momčadi.

Osim njega, za 1:0 zabio je u 57. minuti Timo Werner, dok je na 2:0 povisio Emil Forsberg. RB Leipzig pobjedom je preskočio Union Berlin na trećem mjestu Bundeslige, s tim da momčad iz metropole igra svoju utakmicu 24. kola danas protiv Wolfsburga našeg Nike Kovača.

image
JOHN MACDOUGALL Afp

FC Bayern nastavio je u odličnoj formi i u 24. kolu njemačkog prvenstva. Unatoč početnom šoku, pojačao je tempo nakon ranog pogotka protiv FC Augsburga i već na poluvremenu vodio rezultatom 4:1. Odmah nakon početnog udarca Augsburg je slavio Mergina Berishu, koji je u drugoj minuti pogodio za iznenađujućih 0:1. Ali Bayern u manirima velikih momčadi nije pokazao impresioniranost i brzo je preokrenuo utakmicu u svome smjeru. Rezultat 2:1 "plod" je pogodaka Joãoa Cancela u 15. i Benjamina Pavarda u 19. minuti. U 35. minuti Pavard je zabio svoj treći bundesligaški gol uopće i povisio vodstvo vodeće momčadi njemačkog prvenstva na 3:1. Neposredno prije odmora zabio je i Leroy Sané za visokih 4:1 nakon 45 minute igre.

U nastavak su kao i na početku susreta bolje ušli gosti, što im se opet isplatilo, ali takav ritam koji su pokazali dok su bili svježi, jednostavno protiv Bayerna nisu imali kvalitete držati kroz veći dio derbija Bavarije. U 51. minuti su na ubačaj Arne Meiera Yann Sommer i Matthijs de Ligt nespretno reagiraju i Nizozemac radi prekršaj u svome kaznenom prostoru, koji uspijeva svojim drugim jučerašnjim pogotkom realizirati Berisha za smanjenje vodstva momčadi Juliana Nagelsmanna. Trebalo je lideru tablice 20 minuta drugog dijela za novo slavlje njegov navijača. Alphonso Davis zabio je za 5:2 Bayerna, dok je do kraja Augsburg uspio tek ublažiti poraz, Irvin Cardon zabio je za konačnih 5:3 u trećoj minuti nadoknade. Josip Stanišić nije ulazio u igru za pobjedničku momčad, a Dion Drena Beljo proveo je na travnjaku za Augsburg prvih 45 minuta. David Čolina nije bio u konkurenciju za momčad domaćina.

Od moguća tri Hrvata, samo je jedan nastupio od prve minute utakmice Eintracht Frankfurta i Stuttgarta. Borna Sosa bio je prvotimac svoje momčadi u remiju 1:1, dok je Kristijan Jakić dobio priliku od 71. minute umjesto Sebastiana Rodea, a Hrvoje Smolčić odgledao je susret s klupe za pričuve domaćina.

Rode je prije izlaska u 55. minuti doveo Frankfurt u vodstvo, ali samo privremeno. U 75. minuti konačan rezultat postavio je Grk Silas na asistenciju Genkija Haraguchia.

Dok je Filip Uremović bio u prvih 11 Herthe protiv Mainza, Ivan Šunjić počeo je utakmicu kao pričuva. Nakon 18 minuta Jessic Ngakman doveo je Herthu u vodstvo. Igrač Meinza igrao je rukom u svom šesnaestercu i sudac Benjamin Cortus pokazao je na "bijelu točku" i Ngakman je precizan. Vodstvo domaćina trajalo je sve do 57. minute, kada je Ludovic Ajorque prvi na lopti nakon ubačaja i sa 15-ak metara pogađa neobranjivo u gornji desni gut vratara Herthe. Šunjić je na kraju priliku dobio u posljednjih pola sata utakmice.

Borussia Dortmund je ovaj tjedan ispala u osmini finala Lige prvaka od londonskog Chelseaja, a danas je osvojila samo bod protiv Schalkea (2:2) u nekad moćnom Ruhrskom dvoboju u Gelsenkirchenu. Za žuto-crne iz Dortmunda zabili su Nico Schlotterbeck i Raphael Guerreiro, dok su za Modre iz Gelsenkirchena strijelci bili Marius Bulter i Kenan Karaman. Borussia je remijem izgubila korak za vodećim Bayernom i trenutno zaostaje dva boda dok je Schalke (20) prepustio "fenjer" Hoffenheimu (19).

Linker
24. travanj 2024 18:21