MICHAELA REHLE/AFP/PROFIMEDIA Michaela Rehle/Afp/Profimedia
PROMAŠAJI DANIJA OLMA

VIDEO: Kakav peh Vatrenog! Pogledajte kako je Gvardiol nespretnim potezom donio Bayernu važne bodove

Leipzig pokazao da vrijedi više, srećom po njih bodovni zaostatak za mjesta Lige prvaka nije velik
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 05. veljača 2022. 21:12

Bayern je slavio u derbiju protiv RB Leipziga i ponovo pobjegao na devet bodova prednosti, barem dok u nedjelju svoj dvoboj ne odigrao Borussia D. Na žalost, tragičar utakmice je Joško Gvardiol, pokušavajući spasiti pogodak uklizao je na ubačaj Gnabryja i skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

GVARDIOLOV AUTOGOL POGLEDAJTE OVDJE.

Bio je to inače odličan derbi, visoki ritam trajao je prvih sat vremena, a nakon spomenutog pogotka za 3:2 domaćina, Bayern je uspio nekako primiriti opasne goste koji su prijetili od prve sekunde. Prva prigoda bila je za goste, povratnu loptu na 16 metara dobio je Dani Olmo, odlično je pucao lijevom nogom, a lopta je fijuknula tik uz rašlje. Iz prve šanse Bayern je poveo, pogreška je to bila obrane gostiju, koja je izgubila loptu na 20-ak metara od gola, Lewandowski je pucao sa 14 metara, Gulacsi obranio, a na odbijenoj lopti bio je Müller koji pogađa praznu mrežu. Potom je Olmo imao dvije kolosalne prigode, oba puta obranio je Neuer, ali gosti su ipak došli do izjednačenja preko Silve.

image
MICHAELA REHLE Afp

Bayern je opet poveo, strijelac je bio Lewandowski, njegov 24. pogodak ove sezone. Gosti su do poluvremena bili bolji, ali nisu uspjeli to iskoristiti. Početkom nastavka ipak su došli do izjednačenja, strijelac je bio sjajni Nkunku, Lainer je oduzeo loptu na centru, uposlio francuskog ofenzivca koji bježi Pavardu i rutinski zabija za izjednačenje. I onda je došlo već opisano rješenje. Spomenimo da je Nagelsmann na bočne pozicije stavio Gnabryja i Comana, obojica su imali dosta obrambenih zadataka u sustavu 3-4-3. Leipzig je pokazao da vrijedi više od sedme pozicije koju trenutačno zauzima, srećom po njih bodovni zaostatak za pozicijama koje vode u Ligu prvaka nije prevelik.

Linker
24. travanj 2024 19:16