Jonas Wind i Lovro Majer

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
LEIPZIG ZABIO - ŠEST

VIDEO: Kane zabio sa 60 metara u pobjedi Bayerna 8:0, Hrvat isključen, Majer slavi prvi gol u Bundesligi

Bavarska se momčad vratila na vrh u ludoj utakmici s tri isključenja i čak osam golova
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. listopad 2023. 17:37

Nesvakidašnja utakmica odigrana je u Münchenu, završila je 8:0 za Bayern protiv Darmastadta, a svi pogoci pali su u drugom poluvremenu. Bavarci su se ovom pobjedom vratili na vrh, barem na jednu noć, iskoristili su pad Stuttgarta u lokalnom derbiju s Hoffenheimom, a u nedjelju ih može preskočiti Bayer ukoliko svlada Freiburg. Bolan poraz upisao je Wolfsburg u Augsburgu, Lovro Majer postigao je svoj prvijenac za Vukove, ali je klub sa sjevera Bavarske u završnici utakmice preokrenuo i došao do druge pobjede u nizu pod vodstvom novog trenera Jessa Thorupa. Agonija Uniona traje, poraz u Bremenu je 10. u nizu, a raspored koji je pred njima ne nudi puno optimizma.

POGLEDAJTE GOLIJADU BAYERNA I EUROGOL KANEA

Prvi puta u povijesti na jednoj bundesligaškoj utakmici pokazana su tri crvena kartona u prvom poluvremenu. Zbilo se to na Allianz Areni gdje je aktualni prvak dočekao novaka iz Darmastadta. Bayern je u utakmicu ušao kao ogroman favorit, a od prve minute nakon 350 dana zaigrao je oporavljeni Manuel Neuer. I upravo je on svojim dodavanjem kumovao prvom uzbuđenju na dvoboju, Kimmich je pogriješio, pa potom srušio Mehlema. Sudac Petersen pokazao mu je crveni karton i na bijelu točku.

image

Harry Kane

CHRISTOF STACHE Afp

Međutim, pregledom snimke vidjelo se da je prekršaj bio van kaznenog prostora. Zbilo se to u 5. minuti i svi su mislili da Bavarce čeka težak dan u uredu. I bilo je tako do 19. minuta kada je Gjasula srušio Laimera, tada je sudac pokazao na bijelu točku za domaćina i samo žuti za braniča gostiju. No, opet je intervenirao VAR, opet ništa od jedanaesterca, jer je prekršaj počinjen van kaznenog prostora, ali je Gjasuli umjesto žutog pokazan crveni karton. Ni to nije bilo sve, u 41. minuti Matej Maglica kao posljednji čovjek ruši Kanea te i on biva isključen.

U drugom poluvremenu Bayern je iskoristio velike pukotine u obrani gostiju, brojali su do osam, a posebno impresivan bio je Kaneov pogodak za 5:0, nakon kornera za Darmstadt otvorila se kontra koju je Englez završio preciznim udarcem s centra, prebacio je istrčalog Schuhena. Kane je zabio hat-trick i sada je samo dva pogotka iza Guirassyja kojeg neće biti još nekoliko tjedana. Bartol Franjić ušao je u 61. minuti.

Po prvi puta od rujna prošle godine Augsburg je povezao dvije pobjede, a obje su došle nakon preokreta. Prvo su slavili kod Heidenheima, nakon što su gubili 0:2, na kraju su slavili 5:2, a u subotu su poveli protiv Wolfsburga koji je do kraja prvog dijela preokrenuo. Drugi pogodak za Vukove zabio je Lovro Majer sigurno realiziravši jedanaesterac. Slučajno ili ne, nakon što je Niko Kovač u 74. minuti izvadio hrvatskog reprezentativca uslijedio je preokret, a izjednačenje je donio igrač koji je ušao u istoj minuti. Sebestiaan Bornauw postigao je jedan od ljepših autogolova u posljednje vrijeme, konačnih 3:2 djelo je Engelsa. Dion Drena Beljo ušao je u 78. minuti, a David Čolina nije bio u kadru.

Andrej Kramarić propustio je derbi u Stuttgartu, ali njegovi suigrači odigrali su sjajnu utakmicu i prekinuli niz Švaba nakon sedam pobjeda u nizu. Junak pobjede na kraju je bio vratar Baumann koji je obranio jedanaesterac Undavu, a u završnici je s dvije sjajne intervencije sačuvao 3:2 za goste.

Union tone i tone, bez ozlijeđenog Josipa Juranovića pali su u Bremenu, 10. puta u nizu ove sezone, a sada im slijedi gostovanje u Stuttgartu u Kupu, potom domaći ogled protiv Eintrachta, te put u Napulj...


RB Leipzig deklasirao goste iz Kölna

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig je rutinski na svom terenu svladao Koeln sa 6-0 (4-0).

Domaće je u prednost doveo Werner (15-11m), da bi pitanje pobjednika bilo riješeno u završnici prvog poluvremena kada su postignuta tri pogotka, dva je puta strijelac bio Openda (40, 45+3), a jednom se lopta iza linije odbila od nespretnog gostujućeg vratara Schwaebea (43) nakon udarca Rauma. Konačni rezultat postavili su Šeško (87) i Baumgartner (90+1).

Leipzig je četvrti sa 20 bodova, koliko ima i peta Borussia Dortmund, tri boda više ima vodeći Bayern, dva drugi Bayer, a jedan treći Stuttgart.

Koeln je pretposljednji 17. s četiri boda, jednim više od zadnjeg Mainza 05, a jednim manje od 16. Bochuma. (Hina)

Linker
26. ožujak 2024 08:27