Borna Sosa (lijevo)

 THOMAS KIENZLE Afp
LOŠI REZULTATI

VIDEO: Katastrofa za Hrvate u Bundesligi! Poraz za Kramarića, Belju i Čolinu, bez bodova i asistent Sosa

Jučerašnji loš nastup ekipe pod vodstvom Nike Kovača bio je nagovještaj lošeg vikenda...
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. veljača 2023. 17:32

Niko Kovač u petak je sa svojim Wolfsburgom propustio uzeti pun plijen na gostovanju kod posljednje momčadi njemačkog prvenstva Schalkea (0:0), a čini se da je taj neočekivani neuspjeh našeg stručnjaka bio nagovještaj lošeg scenarija za Hrvate u 20. kolu Bundeslige.

Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu protiv Bayer Leverkusena, no njegov Hoffenheim na domaćem terenu upisao je novi težak poraz. Bayer je slavio s 3:1 pogocima Roberta Andricha (6.), Mousse Diabyja (46.) i Adama Hložeka (56.). Tako je Hoffenheim produžio svoju katastrofalnu seriju na 10 ligaških utakmica bez pobjede (sedam poraza, tri neriješene). Kramarić je uputio tek jedan udarac, no izvan okvira gola. Jedini gol za poražene postigao je Stanley N‘Soki (77.) Hoffenheim je trenutno na poražavajućem 14. mjestu Bundeslige s 19 bodova, dok Bayer broji 27 na osmoj poziciji.

Drion Drena Beljo u dresu Augsburga istim rezultatom (1:3) izgubio je na gostovanju kod Mainza. Domaćini su ekspresno stigli do 2:0 vodstva pogocima Jae-Sung Leeja (21.) i Karima Onisiwia (24.). Ermedin Demirović (28.) vratio je nadu Augsburgu pogotkom s bijele točke, a u drugom poluvremenu Lee (52.) je drugim pogotkom postavio konačan rezultat. Beljo je zamijenjen na poluvremenu, a David Čolina ušao je s klupe u 62. minuti. Augsburg je na 13. mjestu ljestvice s 21 bodom, a Mainz (26) je 11.

image

Novo slavlje za Bayern Munchen

MICHAELA REHLE Afp

Borna Sosa upisao je asistenciju za vodstvo Stuttgarta na gostovanju kod Freiburga, bilo kakav bodovni ulov jer Vincenzo Grifo (60., 84.) dvaput bio precizan s bijele točke za 2:1 na semaforu. Prethodno je Chris Fuhrich (30.) sjajno iskoristio Sosino dodavanje i udarcem s 30-ak metara rasporio mrežu domaćina. Sosa je umalo donio bod svojoj momčadi, ali njegov udarac iz slobodnog udarca krajem utakmice odsjeo je na gredi. Stuttgart je ostao na 16. mjestu s 15 bodova, dok je Freiburg (37) barem na kratko četvrti. ASISTENCIJU SOSE POGLEDAJTE OVDJE

Josip Stanišić nije nastupio u 3:0 pobjedi Bayern Münchena nad Bochumom. Bavarcima su nove bodove na vrhu ljestvice donijeli Thomas Muller (41.), Kingsley Coman (64.) i Serge Gnabry (73.-11m). Borussia Dortmund s 2:0 slavila je na gostovanju kod Werder Bremena pogocima Jamieja Bynoea-Gittensa (67.) i Juliana Brandta (84.).

Bayern predvodi bundesligašku ljestvicu s 43. boda, Borussia je druga s 40, a slijede Union Berlin (39), Freiburg (47) i Leipzig (36). Večeras u hrvatskom okršaju igraju Josip Juranović u dresu Uniona nasuprot Jošku Gvardiolu i RB Leipzigu.

Linker
23. travanj 2024 06:47