REUTERS/Ralph Orlowski
31. KOLO

VIDEO: KIKS BAYERNA I NIKE KOVAČA Zaustavljeni u bavarskom derbiju protiv jedne od najslabijih momčadi lige i propustili priliku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2019. 21:59

Nogometaši Bayerna propustili su lijepu priliku praktički osigurati naslov njemačkog prvaka u 31. kolu prvenstva.

Nakon subotnjeg 4:2 domaćeg poraza Borussije Dortmund od Schalkea Bayern je pobjedom na gostovanju kod slabašnog Nürnberga u bavarskom derbiju imao priliku pobjeći Borussiji na velika četiri boda prednosti tri kola prije kraja. Ali, to se nije dogodilo. Završilo je 1:1 u utakmici u kojoj je Bayern gubio.

Pretposljednja momčad lige vodila je protiv Bayerna s 1:0 golom Matheusa Pereire iz 48. minute.

Pucao je Pereira s vrha kaznenog prostora, a vratar je bio nemoćan.

Na 1:1 izjednačio je Serge Gnabry u 75. minuti, a rezultat se do kraja nije mijenjao. Nevjerojatnu priliku imao je Nürnberg za slavlje budući je u prvoj minuti sudačke nadoknade imao jedanaesterca za slavlje. Ali Leibold je s bijele točke zatresao stativu.

U petoj minuti sudačke nadoknade nevjerojatnu je priliku propustio Bayern. Kingsley Coman je nakon solo prodora prešao dvojicu suparničkih igrača, pucao je nisko po sredini gola, a Christian Mathenia je to sjajno obranio.

Momčad Nike Kovača sada ima dva boda više od drugoplasirane Borussije. U slučaju triju pobjeda u zadnja tri kola podići će pehar namijenjen pobjedniku.

Valja reći kako Bayern u ta tri kola ima teške suparnike, Hannover i Eintracht kod kuće, te Leipzig u gostima.

Linker
30. travanj 2024 18:30