Niko Kovač

 REVIERFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Revierfoto/imago Sportfotodienst/profimedia
NIJE IM BILO LAKO

VIDEO Kovačev Wolfsburg deklasiran, momčad bivšeg hrvatskog izbornika primila šest komada u Dortmundu

Bayern se nadao da će mu njegov bivši trener pomoći u borbi za naslov. Nije se dogodilo
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. svibanj 2023. 19:24

Bayern nije dobio pomoć od bivšeg trenera Nike Kovača, Wolfsburg je doživio težak poraz u Dortmundu, Borussia se vratila na bod od Bavaraca, pa utrka za naslov prvaka ide dalje. Bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj su domaći brutalno kažnjavali gostujuću obranu koja je doslovno bila samo statist na ovom dvoboju.

Kada imaš brzance poput Adeyemija i Malena, onda si ne smiješ priuštiti pogreške u obrani, a Kovačevi igrači kao da su se natjecali tko će biti darežljiviji. Stoga nije ni čudo da su prva tri pogotka stigla nakon brzih kontri i realizacija u kojima strijelcima praktički nije bilo teško ugurati loptu u praznu mrežu. Uoči dvoboja Niko Kovač i Edin Terzić srdačno su se pozdravili, zagrljeni su ušli u grotlo Westfalena, na kraju je bivši hrvatski izbornik mogao je samo stisnuti ruku mlađem kolegi. Kovača ovaj poraz malo udaljava od željene šeste pozicije koja ga vodi u Europu, a koja se otvorila nakon što je Bayer poražen doma od Kölna.

>>> POGOTKE IZ DORTMUNDA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nakon ove pobjede još je teže Borussijinim navijačima nakon što su propustili neke utakmice u kojima su imali bodove u rukama, prvenstveno opjevani dvoboj s Werderom protekle jeseni kada su izgubili nakon što su u 89. vodili 2:0, a slično je bilo i prije tri tjedna u Stuttgartu kada su s igračem više imali 2:0 i 3:2 u nadoknadi, pa je završilo 3:3. Kada se na to nadoda i sudački previd od prije tjedan dana u Bochumu, onda će eventualna titula prvaka biti veliki doseg. Jedan od problema kojeg imaju crno-žuti je i raspored, odnosno činjenica da sve do posljednje kola igraju svoje utakmice iza Bayerna. Danas su taj posao odradili vrhunski, međutim, sportski direktor Sebastian Kehl nije nimalo sretan s tom činjenicom.

- Nitko nas ništa nije pitao, ali naravno da je veliki nedostatak ako morate igrati nakon Bayerna i loviti ih na ljestvici. Želimo nastaviti s pritiskom na njih, a sljedeće tri utakmice (mislio je i na današnju op. a.) mogla bi biti ista. Bayern odradi svoje s pobjedom, a mi ne možemo ništa osim pratiti ih - rekao je Kehl.

S druge strane u Münchenu i dalje nije mirno, pritisak Borussije očito unosi nemir, pa se prate i banalne stvari poput gdje se nalazio Oliver Kahn tijekom drugog poluvremena dvoboja u Bremenu. Uoči dvoboja predsjednik Bavaraca bio je u svlačionici i pružio podršku momčadi, a tijekom prvog dijela sjedio je uz Hasana Salihamidžića. No, u drugom je otišao u VIP ložu jer su ga često ometali gledatelji koji bi ustajali s mjesta, pa nije imao dobar pregled na travnjak Weser stadiona. Možda je to i nova formula za uspjeh, sportski direktor i izvršni predsjednik gledaju utakmice s različitih pozicija...

Linker
17. travanj 2024 06:50