Andrej Kramarić

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
BUNDESLIGA

VIDEO Kramarić nastavio s golgeterskom formom, Kane srušio klupski rekord u velikoj golijadi Bayerna

Od prve minute za Union Berlin igra i Josip Juranović
Piše: Hina/SNObjavljeno: 23. rujan 2023. 16:11

Andrej Kramarić nastavlja sa sjajnom golgeterskom formom. "Devetka" Vatrenih dovela je Hoffenheim u vodstvo na gostovanju kod Union Berlina u 22. minuti pogotkom s bijele točke, dok je konačan rezultat, pobjedu 2-0, postavio Maximilian Beier. Zanimljivo, hrvatski napadač sam je i izborio kazneni udarac, nakon što je prekršaj napravio 36-godišnji Leonardo Bonucci. Iskusnom talijanskom braniču, koji je u Union stigao početkom mjeseca iz Juventusa, ovo je tek drugi nastup za njemački klub, nakon što je debitirao u porazu kod Real Madrida u srijedu. Za Berlin je cijelu utakmicu odigrao Josip Juranović.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Inače, Kramariću je ovo bio treći pogodak u ovoj sezoni Bundeslige, a zabio je drugu utakmicu u nizu. Ukupno, u ovoj sezoni postigao je pet pogodaka za Hoffenheim i dva za reprezentaciju. Nakon što je njegov klub osigurao pobjedu u Berlinu, to im je već četvrto slavlje u pet odigranih kola.

U ostalim dvobojima, nogometaši Bayerna su svladali Bochum u Muenchenu s čak 7-0 i zasjeli na vrh ljestvice. Bayer Leverkusen, koji je prije ovog kola imao isti broj bodova, u nedjelju će igrati protiv Heidenheima.

Obrana Bochuma bila je zahvalna meta nogometaša Bayerna koji su protivničku mrežu napunili već u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Eric Maxim Choupo-Moting, Harry Kane, Matthijs de Ligt i Leroy Sane. Kane je u drugom poluvremenu zabio iz jedanaesterca i postavio novi klupski rekord - postao je prvi koji je postigao šest golova u prvih pet mečeva Bayernove karijere. Na 6-0 povisio je Mathys Tel, a Kane je u 88. minuti dodao sedmi pogodak i svoj treći za prvi "hat-trick" u Bundesligi.

Leipzig je gostovao je kod Mönchengladbacha i slavio s tijesnih 1-0 golom Tima Wernera u 75. minuti.

Borussia Dortmund je golom Marca Reusa pobijedila Wolfsburg s 1-0, a Augsburg je pobijedio Mainz 2-1 za prvu ovosezonsku pobjedu. Oba gola za Augsburg postigao je Demirović, kojeg je u 89. minuti zamijenio Dion Drena Beljo.

U večernjim satima na rasporedu je utakmica Werdera Bremena i Kölna. U nedjelju Bayer igra protiv Heidenheima, a Eintracht Frankfurt protiv Freiburga.

Linker
02. svibanj 2024 21:55