ALBERTO PIZZOLI Afp
DERBI RIMLJANIMA

VIDEO: Lazio pobijedio Brozovićev Inter i izbio na čelo Serie A, pogledajte ‘bombu‘ koja je oduševila Olimpico

Nogometaši Lazija slavili su u derbiju 3. kola Serie A protiv milanskog Intera s 3:1
Piše: HinaObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 22:59

Za vodeći pogodak Lazija zaslužan je Brazilac Felipe Anderson koji je svladao Handanovića u 40. minuti. U 51. minuti je Interov Argentinac Lautaro Martinez pogodio za 1-1. Lazio je do pobjede došao s dva sjajna pogotka. Prvo je u 75. minuti Luis Alberto projektilom s više od 20 metara pogodio gornji lijevi kut Interovih vrata za 2-1, a konačnih 3-1 je postavio Pedro pogodivši isto mjesto, ali iskosa s lijeve strane kaznenog prostora.

Golčinu Luisa Alberta za 2:1 pogledajte OVDJE.

Marcelo Brozović je odigrao cijelu utakmicu za Inter i u 83. minuti zaradio žuti karton, dok je Toma Bašić ostao na klupi za pričuve Lazija.

Sve golove s utakmice Lazio - Inter pogledajte OVDJE.

Lazio sada ima sedam bodova iz tri nastupa, jedan više od Napolija, Intera i Rome, ali su Napolitanci i Rimljani odigrali utakmicu manje.

U prvoj utakmici 3. kola nogometaši Udinesea ostvarili su pobjedu od 2-1 na gostovanju kod novog prvoligaša Monze.

Domaći su poveli u 32. minuti, a strijelac je bio Andrea Colpani. No, već u 36. minuti je Portugalac Beto postigao izjednačujući pogodak. Pobjedu gostima donio je Iyenoma Udogie pogotkom u 78. minuti, nakon odlične akcije Udinesea.

To je prva ovosezonska pobjeda momčadi iz Udina u kojoj hrvatski stoper Filip Benković nije dobio priliku zaigrati u ovom dvoboju. Monza i dalje čeka na prvi bod u svojoj premijernoj sezoni u elitnom razredu talijanskog nogometa.

Udinese je deseti sa četiri boda, a Monza je na začelju s tri poraza.

Italija - 3. kolo

Monza - Udinese 1-2 (Colpani 32/Beto 36, Udogie 78)
Lazio - Inter 3-1 (F. Anderson 40, L. Alberto 75, Pedro 86/L. Martinez 51)

Cremonese - Torino (sub, 18.30)
Juventus - Roma (sub, 18.30)
Milan - Bologna (sub, 20.45)
Spezia - Sassuolo (sub, 20.45)
Salernitana - Sampdoria (ned, 18.30)
Verona - Atalanta (ned, 18.30)
Fiorentina - Napoli (ned, 20.45)
Lecce - Empoli (ned, 20.45)

Freiburg pobijedio Bochum

Nogometaši Freiburga s minimalnih su 1-0 pred svojim navijačima pobijedili Bochum u prvoj utakmici 4. kola njemačke Bundeslige.

Pobjednički pogodak je u 48. minuti postigao Vincenzo Grifo, ali je za to trebao tri udarca. Prvo mu je gostujući vratar Manuel Riemann obranio kazneni udarac, potom i pokušaj glavom nakon odbijene lopte, da bi u trećem pokušaju Grifo nogom ugurao loptu u mrežu.

Freiburg se sa devet bodova pridružio vodećem Bayernu pri vrhu prvenstvene ljestvice, dok je Bochum ostao čvrsto na dnu.

Girona - Celta 0:1

Celta Vigo je ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni španjolskog nogometnog prvenstva svladavši u petak kao gost Gironu sa 1-0.

Iago Aspas je u 49. minuti postigao jedini pogodak na prvoj utakmici 3. kola LaLige.

Celta je sa četiri boda privremeno zasjela na osmo mjesto, dok je Girona s bodoma manje na desetoj poziciji. Maksimalnih šest bodova iz dva nastupa imaju Villarreal, Real Madrid, Betis i Osasuna.

Ajaccio - Lille 1:3

Nogometaši Lillea slavili su sa 3-1 na Korzici, gdje ih je ugostio Ajaccio u prvoj utakmici 4. kola francuskog nogometnog prvenstva.

Do druge pobjede u ovoj sezoni Lille je došao golovima Yazicija (17), Bambe (43) i Djala (67), a još je u 90. minuti David propustio realizirati kazneni udarac. Jedini pogodak za domaću momčad postigao je Bayala (84).

Lille se sa sedam bodova privremeno probio do četvrte pozicije. Samo vodeći PSG ima maksimalnih devet bodova, a po sedam, osim Lillea, imaju Lens i Marseille, ali uz utakmicu manje. Ajaccio je s jednim bodom na 18. poziciji.

Linker
26. travanj 2024 21:51