Screenshot
PROPAO HRVATSKI OBRAČUN

VIDEO: Loš dan za Hrvate, ‘uspavani‘ Gvardiol završio na klupi nakon trećeg gola, Kovač se spasio u trileru

Gostujuća momčad je u svakom segmentu bila bolja, u jednom trenutku omjer udaraca bio je 4:11 za njih
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. travanj 2023. 18:09

Subotnje popodne na bundesligaškim travnjacima protekao je u znaku teškog domaćeg poraza RB Leipziga koji je izgubio od Mainza, a konačnih 0:3 zapravo je dobar rezultat za domaćine koji su odigrali kriminalno lošu utakmicu. Na žalost u to sivilo uklopio se i Joško Gvardiol.

Od prve minute Mainz je pokazao da želi prekinuti niz poraza na Red Bull Areni, naime, do danas su šest puta stizali u Sasku, pet puta su bili poraženi, jednom čak i 8:0, uz jedan remi. Momčad Boa Svenssona u svakom segmentu bila je bolja, u jednom trenutku omjer udaraca bio je 4:11 za njih, a u vodstvo su stigli u 9. minuti preko Ingvartsena, koji je pored zaspalog Gvardiola pospremio odbijanac iz leđa Blaswicha.

SVE GOLOVE MAINZA POGLEDAJTE OVDJE

Nije to probudilo domaće, naprotiv gosti su promašili još dvije prigoda za povećanje vodstva, ali nisu kažnjeni za to, jer je Werner opet pokazao da može promašiti baš iz svake pozicije.

U nastavku su gosti zabili još dva pogotka, čak su bili bliže četvrtom nego domaći počasnom, već sredinom drugog dijela veliki dio navijača Bikova napustio je tribine. Gvardiol je izašao u 74. minuti.

S nestrpljenjem smo pak čekali ogled Uniona i Stuttgarta, jer su se trebali sučeliti Josip Juranović i Borna Sosa. I to doslovno jedan protiv drugoga. Međutim, Juranović je ostao na klupi domaćina, dok Sose nije bilo u kadru gostiju zbog problema s mišićem. Švabe su bile bolje prvi dio utakmice, zabile su i pogodak koji je poništen zbog igranja rukom, a u nastavku su domaći hladnokrvno došli do pobjede postigavši tri pogotka, te se tako zabetoniralina 3. mjestu, dok su gosti ostali posljednji.

Bod više od Stuttgarta ima Schalke, koji nije iskoristio domaći teren protiv Apotekara. Rudari su igrali solidno do posljednje trećine terena, a gosti su ih iskontrirali i pokazali su bolja momčad.

Filip Uremović odigrao je cijelu utakmicu u Freiburgu gdje je njegova Hertha osvojila važan bod, Ivan Šunjić nije bio u konkrenciji za goste.

Wolfsburg je protiv Augsburga uzeo bod u šestoj minuti sudačke nadoknade nadoknavši dva gola minusa.

SVE GOLOVE S UTAKMICE WOLFSBURGA I AUGSBURGA POGLEDAJTE OVDJE

Beljo je igrao za goste do 88. minute, Čolina je ostao van zapisnika, dok Kovač na Franjića ne može računati zbog ozljede.

Linker
05. svibanj 2024 20:20