JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
DVIJE ASISTENCIJE BREKALA

VIDEO: Luda večer Vatrenih! Kramarić zabio dva gola za preokret i pobjedu, Perišić spasio Inter!

Inter remijem povećao prednost na ljestvici, a Hoffenheim je na krilima Vatrenog svladao Borussiju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2021. 21:51

Hoffenheim je u utakmici gubio s 2:0, a na kraju je stigao do preokreta i pobjede uz dva gola hrvatskog napadača.

Hrvatski se napadač među strijelce prvo upisao u 49. minuti. Pucao je desnicom s vrha peterca i pronašao mali, nebranjeni dijelić gola u akciji koja je uslijedila nakon kornera.

Lopta se od stastive odbila u mrežu, a Kramariću je to bio 15. ovosezonski bundesligaški pogodak i prvi nakon 6. ožujka kada je zatresao mrežu protiv Wolfsburga.

Prvi gol Andreja Kramarića pogledajte OVDJE.

U 60. minuti je Bebou izjednačio na 2:2, da bi u 65. minuti opet na scenu stupio napadač Vatrenih svojim 16. ovosezonskim prvenstvenim golom.

On je prizemnim udarcem s nekih 12, 13 metara prizemnim udarcem pospremio lijepo dodavanje Kadarebeka.

Drugi gol Kramarića Borussiji (M) pogledajte OVDJE.

image
UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp

Za momčad Intera je u 32. kolu Serie A zabio naš Ivan Perišić. Inter se morao zadovoljiti samo bodom nakon remija kod Spezije (1:1), ali i njime je povećao prednost nad drugoplasiranim Milanom na 10 bodova.

Perišić je igrao do 74. minute, a Marcelo Brozović je odigrao čitav susret.

Pogodak Ivana Perišića pogledajte OVDJE.


Dvije asistencije Josipa Brekala

Josip Brekalo igrao je do 76. minute za Wolfsburg u 3-1 (2-0) pobjedi na gostovanju kod Stutgarta te je bio dvostruki asistent. Njegov ubačaj u 29. minuti Weghorst je pretvorio u pogodak za 2-0, da bi u 65. minuti Brekalo povratnom loptom poslužio Gerhardta za 3-0. Prvi gol za Wolfsburg postigao je Schlager (13), a poraz Stuttgarta ublažio je Castro (90+2).

Treći Wolfsburg sada ima 57 bodova, četiri manje od drugog RB Leipziga, a 14 manje od vodećeg Bayerna, dok je Stuttgart 10. sa 39 bodova.

Asistenciju Brekala za 0:2 pogledajte OVDJE.

Asistenciju Brekala za 0:3 pogledajte OVDJE.


Novi kiks Milana, prekoret Juventusa

Milan je poveo u 30. minuti lijepim pogotkom Calhanoglua, no u nastavku je mladi Raspadori s dvije odlične reakcije u suparničkom kaznenom prostoru, 76. i 83. minuti kreirao preokret. Ante Rebić je igrao za Milan do 74. minute kada ga je zamijenio Mario Mandžukić.

Još uvijek aktualni prvak Juventus uspio je preokretom sa 3-1 (1-1) na svom terenu nadigrati Parmu. Gosti su poveli kada je Brugman u 25. minuti iz slobodnog udarca svladao Buffona, no Alex Sandro je uspio kreirati preokret golovima na kraju prvog i početkom drugog poluvremena, odnosno u 43. i 47. minuti. Pobjedu Juventusa potvrdio je De Ligt glavom nakon kornera u 68. minuti.

Treći Juventus sada ima 65 bodova, dok je pretposljednja Parma ostala na 20, 11 manje od Beneventa koji drži 17. mjesto, posljednje koje osigurava ostanak.

Milan Badelj odigrao je čitav susret, dok je Marko Pjaca ušao u 71. minuti za Genou u 2-2 (2-2) domaćem remiju s Beneventom. Sva četiri pogotka pala su u prvih 20 minuta, Benevento je dva puta vodio preko Viole (5-11m) i Lapadule (15), no oba je puta izjednačavao Pandev (11, 21).

S ovim bodom Genoa je 14. sa 33 boda, koliko imaju i 13. Fiorentina te 15. Spezia.

Bivši hajdukovac asistirao za pobjedu

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović bio je asistent za jedini pogodak u 1-0 (0-0) pobjedi Legije iz Varšave na gostovanju kod Piasta u Gliwicama u susretu 26. kola poljskog prvenstva kojom se njegova momčad približila novom naslovu prvaka.

Juranović, koji je odigrao čitav susret, asistirao je Rafaelu Lopersu za gol u 75. minuti kojim je Legia zadržala šest bodova prednosti u odnosu na drugi Pogon iz Szczecina, a do kraja prvenstva ostalo je četiri kola.

Legia ima 56, a Pogon 50 bodova. Piast je četvrti sa 38 bodova.

Linker
03. svibanj 2024 06:58