DARIUS SIMKA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Darius Simka/imago Sportfotodienst/profimedia
NAPETO U NJEMAČKOJ

VIDEO: Majeru poništen sjajan gol u pobjedi Wolfsburga, remi Bayerna i Leipziga, Bayer na vrhu Bundeslige

Stuttgart je nastavio s odličnim igrama porazivši na gostovanju Koln sa 2-0, a oba gola je zabio Deniz Undav
Piše: HinaObjavljeno: 30. rujan 2023. 17:54

Nogometaši Bayer Leverkusena barem privremeno su preuzeli vrh ljestvice Bundeslige nakon što su u susretu 6. kola na gostovanju pobijedili Mainz 3-0.

Neporaženi tim Xabija Alonsa dobio je pet od šest utakmica osvojivši 16 bodova, više nego ikad prije u ovoj fazi sezone Bundeslige.

Golove za "apotekare" zabili su Sepp van den Berg (18-ag), Alejandro Grimaldo (59) i Jonas Hofmann (65), a za Bayer je od 86. minute igrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Bayer sada ima 16 bodova, bod više od Stuttgarta, dva više od Borussije Dortmund, te tri boda više od munchenskog Bayerna kojeg nešto kasnije očekuje gostovanje kod RB Leipziga.

Pobjedu je ostvario i Wolfsburg Nike Kovača porazivši Eintracht iz Frankfurta sa 2-0. Oba gola zabio je Jonas Wind (31, 84) koji je stigao do brojke od sedam golova ove sezone. Gosti su od 58. minute igrali bez isključenog Maria Gotzea.

Za Wolfsburg je do 90. minute igrao Lovro Majer koji je i postigao jedan pogodak, ali zbog ruke suigrača mu je naknadno poništen. Hrvoje Smolčić i Kristijan Jakić nisu nastupili za Eintracht.

Poništeni pogodak Majera pogledajte OVDJE

Stuttgart je nastavio s odličnim igrama porazivši na gostovanju Koln sa 2-0, a oba gola je zabio Deniz Undav (68, 88).

Heidenheim je sa 1-0 porazio Union Berlin, a gol odluke zabio je Niklas Beste u 59. minuti. Josip Juranović nije nastupio za berlinski sastav.

U derbiju 6. kola njemačkog nogometnog prvenstva RB Leipzig i Bayern Munchen su odigrali 2-2 nakon što je bavarski sastav u drugom dijelu nadoknadio dva gola zaostatka.

RB Leipzeg se još jednom pokazao nepremostiva prepreka za aktualnog njemačkog prvaka. Treći međusobni susret u nizu, RB Leipzig nije izgubio, pritom ostvarivši dvije pobjede.

Bayern i RB Leipzig su već igrali ove sezone i to sredinom kolovoza u finalu Superkupa, a RB Leipzig je slavio sa 3-0 uz fantastičnu predstavu Danija Olma koji je zabio sva tri gola.

I večers je RB Leipzig krenuo sjajno. Domaćin je poveo u 20. minuti golom Loisa Opende, a samo šest minuta kasnije Castello Lukeba je zabio za 2-0. Međutim, aktualni prvak je u nastavku susreta uspio izjednačiti.

Harry Kane je smanjio u 57. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Benjamim Henrichs igravši rukom, da bi Leroy Sane u 70. minuti pogodio za 2-2.

Linker
28. travanj 2024 02:44