Bongarts/Getty Images
POTEZ ZA DVILJENJE

VIDEO: MAJSTORSKI POTEZ ZA PRVIJENAC U BUNDESLIGI Pjaca već u 16. zabio za vodstvo i to nakon fantastičnog driblinga jednom, a udarca drugom nogom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2018. 19:39

Schalke je na svojoj Veltins Areni u Gelsenkirchenu u posljednjoj utakmici 19. kola njemačke Bundeslige odigrao 1:1 protiv Hannovera. Domaćini su pobjedom ponovno izbili na drugo mjesto ljestvice.

Marko Pjaca je nakon odličnih igara u pripremnim susretima, zaigrao od početka i u prvenstvenoj utakmici i odmah uspio zabiti.

Hrvatski napadač je u 16. minuti iz sredine potrčao prema lijevoj strani pa na nekih 13 metara odlično lijevom nogom odmah primio dodavanje i prevario čuvara te iz okreta pucao desnom i pogodio za 1:0 Schalkea. Iz igre je izašao u 56. minuti.

Izjednačio je Fullkrug u 86. minuti.

Slavio i Bayern

Bayern je u ranijem terminu na domaćem terenu protiv Werdera slavio 4-2, a po dva gola zabili su Robert Lewandowski i Thomas Mueller.

Werder, koji se bori za opstanak, pružio je hrabru partiju na Allianz Areni. Gosti su poveli u 25. minuti pogotkom Jeromea Gondorfa. Bayern je uspio poravnati do poluvremena, a strijelac je u 41. minuti bio Thomas Mueller.

Bavarci očekivano stižu u vodstvo u 63. minuti golom Lewandowskog, ali to nije pokololebalo igrače Werdera, koji su uspjeli izjednačiti na 2-2 u 74. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Max Kruse loptu je u vlastitu mrežu poslao stoper Bayerna Niklas Suele.

Nadu Werdera u pozitivan ishod slomili su Lewandowski i Mueller, koji su pogocima u 76. i 84. minuti donijeli pobjedu Bayernu.

Linker
03. svibanj 2024 20:15