Navijači Kölna

 Moritz Mueller/imago Sportfotodienst/profimedia
‘PREŠLI SU GRANICU‘

VIDEO Najskuplja bakljada ikad: Pala rekordna kazna, direktor zbraja stotine tisuća eura

Njemački nogometni savez obznanio je klubu posljedice zbog ‘vatrometa‘ na derbiju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. prosinac 2023. 18:18

Kraj listopada za Köln je bio poprilično sadržajan. Pobjedom 3:1 nad Borussijom M‘Gladbach u osmom kolu zaradili su prvi trobod u ligaškoj sezoni, no mjesec i pol dana kasnije - kada je stigla kazna zbog bakljade na RheinEnergie stadionu - trijumf ostavlja pomalo gorak okus.

Bile su to spektakularne scene, pristalice njemačkog bundesligaša dimom su obojale tribinu u crveno, palili baklje i ispucavali pirotehnička sredstva. S tribine je isijavao pravi vatromet, a u srijedu je stigla i kazna Njemačkog nogometnog saveza. I to - rekordna kazna.

Köln će, naime, morati platiti čak 595 tisuća eura zbog paljenja pirotehnike i bacanja predmeta na teren, zbog čega je derbi kasnio nekoliko minuta. Njemački mediji pišu da ovako teška novčana kazna nikada nije izrečena govorimo li o neprihvatljivom ponašanju navijača na tamošnjim tribinama.

BAKLJADU POGLEDAJTE OVDJE

Iz kluba poručuju da će se boriti za "značajno smanjenje" kazne, a njemačkim medijima javio se izvršni direktor Kölna Christian Keller.

- Kazna nanosi ogromnu financijsku štetu klubu. Pirotehnika je dio kulture nogometnih navijača, no postoje neke crvene linije koje se ipak ne mogu prekoračiti. Očito su probijene u srazu s Gladbachom - kazao je Keller.

Linker
27. travanj 2024 19:31