Screenshot
KAOS U GRADU

Video: Navijači bjesne, slavni nogometni klub zbog katastrofalne sportske politike ispao u drugu ligu!

Igrače su navijači počeli tući, gađati raznim predmetima, demolirani su im automobili...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. travanj 2021. 16:25

Sada je i službeno, nakon 30 godina Schalke je ispao iz Bundeslige, ono što se naslućivalo još u prosincu, jučer je dobilo i teoretsku potvrdu. Porazom u Bielefeldu Rudari su izgubili i posljednju trunku nade u čudo. Očekivani je to epilog pogrešne sportske politike koju klub iz Gelsenkirchena vodi proteklih nekoliko godina.


Dramatično je pak bilo nakon povratka momčadi pred Veltins Arenom. Tamo su ih dočekali frustirani navijači koji su svoj bijes iskalili na njima, bile su to scene kakve ne želimo gledati u bilo kakvim životnim situacijama, a kamoli u povezanim sa sportom. Naime, igrače su navijači počeli tući, gađati raznim predmetima, demolirani su im automobili. Šokantnu noć nasilja opisao je jedan od igrača koji je želio ostati anoniman jer do kraja sezone Rudari moraju odraditi još četiri utakmice u prvenstvu.


- Vikali su prema nama da se moramo sramiti, da bismo odmah trebali izdvojiti one koji sljedeće sezone neće biti u Schalkeu. Ako to ne napravimo odmah pretvorit će nam život u pakao - započeo je ispovijest Schalkeov igrač.


- Onda je situacija eskalirala, čula se eksplozija, a oni su zasuli jajima i počeli su nas udarati. Od tog trenutka svi smo samo trčali, to je bio iskonski strah, još uvijek sam šokiran i ne znam kako ćemo odigrati preostale utakmice - dodao je i onda optužio i čelnike kluba.

image
LEON KUEGELER Afp


- Ne znam zašto su uopće dozvolili da do toga dođe, rekli su nam da će se navijači samo obratiti nama, policija je bila daleko od tog mjesta.


Ova situacija je samo pokazatelj kaosa koji vlada u Schalkeu, jedan od klubova s najvećom tradicijom, osmerostruki prvaka Njemačke (sve u vrijeme prije osnutka Bundeslige), pao je na dno i pitanje je kada i hoće li se dići. Naime, dobri poznavatelji prilika u Gelsenkirchenu smatraju da bi brzi povratak u elitu bio štetniji od boravka u drugoj ligi i postavljanja kluba na zdrave temelje. Rudari moraju proći svojevrsnu katarzu, trebaju naći prave ljude u svim strukturama kluba te krenuti od početka. Jedan od onih kojima je ovaj rasplet iznimno teško pao jest Gerald Asamoah.


- U klubu sam više od 20 godine, doživio sam svašta, a sada kada se dogodilo ono što smo svi znali da slijedi, osjećam se brutalno loše. Sve smo razočarali. Igrači su odigrali usranu utakmicu, kada netko osvoji 13 bodova i bude uvjerljivo zadnji na tablici nema pravo reći da je dao sve od sebe. Mnogi od njih nisu svjesni za kakav klub igraju - zaključio je bivši njemački reprezentativac sa suzom u oku.

Linker
03. svibanj 2024 13:39