THOMAS FREY Dpa Picture-alliance Via Afp
NOVI USPJEH HR TRENERA

VIDEO: Nema kraja fantastičnom nizu Nike Kovača, Hrvat potpuno preokrenuo tijek sezone, pao je i velikan!

Wolfsburg je upisao važnu pobjedu u 15. kolu, neporaženi su sedam utakmica u nizu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 08. studeni 2022. 20:36

Trebalo je dugo da mu krene, ali sada kada jest - Niko Kovač ne staje! Prošlih šest protivnika njegova Wolfsburga u Bundesligi nije uspjelo odnijeti puni plijen, a u utorak to nije pošlo za rukom ni Borussiji Dortmund. Sastav hrvatskog stručnjaka poveo je već u šestoj minuti preko Mickyja van de Vena, a prednost je Wolfsburg držao do kraja susreta, da bi sve dvojbe okončao Lukas Nmecha (90+2) za konačnih 2:0.

Dupli Kovačev blok neutralizirao je mladog Moukokoa, koji je s dva zabijena pogotka u prošlom kolu protiv Bochuma (3:0) najavio svoj raspoloženi dolazak na Volkswagen Arenu. A kada je 17-godišnji centarfor izigrao svoje čuvare, propustio je realizirati izglednu šansu, jedinu koju su mu čvrsti braniči Wolfsburga ponudili u čitavom ogledu.

Golove s utakmice Wolfsburg - Borussia možete pogledati OVDJE.

Baš je nedavno ugledni Bild nahvalio Kovačevu preobrazbu ekipe - nakon sedmog kola njemačkog prvenstva Wolfsburg je bio na poražavajućem 16. mjestu ljestvice i potezalo se pitanje ostavke. Sada (15. kolo) su na ugodnoj osmoj poziciji s 20 bodova, doduše i utakmicom manje od svojih prvih pratitelja Borussije M‘Gladbach (19), Hoffenheima (18) i Mainza 05 (18). Potpuno je jasno zašto mu je vodstvo kluba povjerilo apsolutno povjerenje.

image

Slavlje nogometaša Wolfsburga

JOHN MACDOUGALL Afp

Pohvalili su bivšeg izbornika i zato što daje šansu imenima koja prije nisu dolazila do izražaja, a kao primjer naveli su u pravo Lukasa Nmechu, koji je kao džoker s klupe odagnao sve sumnje u novu pobjedu Wolfsburga. Među zamjetnim Kovačevim potezima ostalo je i ime Sebastiaana Bornauwa, koji također nije dobivao mnogo prilika na stoperskoj poziciji. Hrvatski stručnjak primijetio je da bi to mogao promijeniti i, pokazalo se i protiv Dortmunda, u potpunosti je pogodio.

Dortmund je i dalje na 4. mjestu, a Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić mogu ga prestići sa svojim Eintrachtom pobjede li Andreja Kramarića i Hoffenheim u srijedu. Za petama ‘žutom zidu‘ je i Joško Gvardiol s Leipzigom (22 boda), koji će izjednačiti bodovni učinak Dortmunda slavi li protiv Freiburga.

Linker
19. travanj 2024 03:22