Ribery i Kovač
 Sebastian Widmann/Getty Images / Bongarts/Getty Images
15. KOLO BUNDESLIGE

VIDEO: NIKO KOVAČ S PREPOROĐENOM MOMČADI POKAZAO ZAŠTO JE NA ČELU BAVARSKOGA GIGANTA Andrej Kramarić prekinuo čudesan niz, vratio se bivši dinamovac

Piše: HinaObjavljeno: 15. prosinac 2018. 19:15

Kramarićev golgeterski niz prekinut je u subotu u 15. kolu Bundeslige. Nakon što je zabio na devet uzastopnih utakmica u Bundesligi, Ligi prvaka i za reprezentaciju, protiv Borussije Mönchengladbach "ostao je suh", a susret je završio 0-0.

Andrej Kramarić je igrao do 63. minute za Hoffenheim, a samo je jednom zaprijetio gostima, ali njegov pokušaj u 6. minuti bio je neprecizan.

Stuttgart je dobio Herthu sa 2-1, a oba gola zabio je bivši njemački reprezentativac 33-godišnji Mario Gomez (64', 76'). Lijevi branič Stuttgarta Borna Sosa oporavio se od ozljede i dobio je malu minutažu. Ušao je u igru u 86. minuti, a u 90. se mogao upisati u strijelce, ali je njegov pokušaj obranio vratar Herthe.

Trener Bayerna Niko Kovač može biti zadovoljan, momčad je izašla iz krize a to potvrđuje treća uzastopna prvenstvena pobjeda. Pao je "fenjeraš" Hannover, kojeg su "Bavarci" dobili sa 4-0 golovima Kimmicha (2'), Alabe (29'), Gnabryja (53') i Lewandowskog (62').

Hrvatski nogometaš Josip Elez, koji je bio standardni prvotimac Hannovera, drugu utakmicu zaredom ulazio je u igru sa pričuvne klupe. Prošlo kolo dobio je 12 minuta, a sada 17.

Dan ranije Wolfsburg je na gostovanju u Nuernbergu slavio sa 2-0, a hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je strijelac drugog pogotka. Josip Brekalo ušao je u igru u 79. minuti, a u posljednjoj minuti sučeve nadoknade završio je dobro izveden kontranapad te svojim drugim bundesligaškim pogotkom u ovoj sezoni potvrdio pobjedu 'vukova'.

Vodeća Borussia Dortmund je u subotu 15. kolu Bundeslige svladala Werder sa 2-1, a u strijelce se opet upisao Paco Alcácer.

Španjolski napadač, koji je uglavnom bio džoker s klupe, ovaj puta bio je u početnoj postavi i zabio je vodeći gol u 19. minuti. Na 2-0 povisio je Marco Reus (27), a utješni pogodak za goste zabio je Max Kruse (35).

Alcacer je ovog ljeta došao iz Barcelone i u 11 utakmica zabio je 12 golova, s tim da je većinu susreta ulazio sa klupe za pričuve.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 18:46