REUTERS
CRNA SERIJA

VIDEO: NIKO KOVAČ VIŠE NE MOŽE SAKRITI RAZOČARANJE 'Opet nam se to dogodilo!' Jedan podatak sve govori o krizi: Najbolji na svijetu postao - najgori!?

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. studeni 2018. 13:10

Niko Kovač neće imati mira uoči velikog derbija protiv Borussije sljedeće subote u Dortmundu. Bayern je jučer ispustio dva nova boda na domaćem travnjaku, remijem se osladio Freiburg iz jedinog udarca u okvir.

Tako se nastavila crna serija Manuela Neuera koji nije obranio ni jedan udarac više od sedam sati, posljednjih osam udaraca koji su išli u okvir vrata prvaka Njemačke završila su u mreži. Borussia je taj kiks iskoristila i pobjegla na četiri boda prednosti, crno-žuti slavili su u gostima kod Wolfsburga pogotkom Reusa.

Zarotirao je Kovač opet momčad, čak je Kimmicha stavio na zadnjeg veznog, no njemači reprezentativac nije mogao nadomijestiti ozlijeđenog Thiaga. Ipak, Bayern je kontrolirao zbivanja na terenu, smatra to i Niko Kovač.

- Počeli smo dobro, raznovrsno, odlično smo se kretali, a lopta je bila brza. Dosta smo pokušavali preko krila, ali oni su ih često duplirali pa smo dolazili u probleme, jer je i u sredini terena bilo prenapućeno - započeo je analizu bivši hrvatski izbornik.

- Da je Lewandowski zabio u ranoj fazi utakmice bilo bi nam puno lakše. Uspjeli smo povesti i onda opet napraviti isto kao protiv Augsburga, umjesto da mirno privedemo utakmicu kraju dobili smo gol u 89. minuti, to su četiri boda koja nam sada nedostaju, zbog čega sam razočaran.

Nakon Gnabryjeva vodstva, Bavarci su primili pogodak po istom obrascu kao proteklih utakmica, ubačaj sa strane iza leđa statičnih stopera i poentiranje sa sedam, osam metara. Jučer je krvnik bio Höler.

- Posljednjih tjedana nismo briljirali, zato i ne igramo više tako lepršavo. Unatoč svemu bili smo u pojedinim trenucima stvarno dobri, pravo je pitanje zašto ne možemo zatvoriti utakmice, pogreške se događaju, ali trebali bismo biti pametniji - zaključio je Neuer, koji prolazi teško razdoblje.

Tri utakmice, tri poraza i 0:11 gol-razlika. To je učinak Markusa Weinzierla na početku svog mandata u Stuttgartu. U petak su Švabe doživjeli još jedan poraz, Eintracht ih je porazio 3:0 na domaćem travnjaku, a moglo je biti i gore da su Jović, Haller i Rebić bili smireniji pred vratima Zielera. Ante Rebić zabio je četvrti puta ove sezone, jedan mu je gol poništen zbog prekršaja, dok je Borna Sosa i dalje van kadra zbog ozljede.

Josip Brekalo i njegov Wolfsburg poraženi su od vodeće Borussije, jedini pogodak djelo je kapetan Marca Reusa koji je zabio glavom, što je prava rijetkost, od 105 bundesligaških pogodaka ovo mu je bio četvrti glavom. Brekalo je igrao do 81. minute.

Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu u domaćem porazu od Hoffenheima. Gostujući trener Julian Nagelsmann je namkon poraza u Kupu od Leipziga izostavio trojac Kramarić, Szalai i Brenet koji nisu bili ni u zapisniku. Bila je to dan Joelintona, 22-godišnji Brazilac zabio je dva gola, na njemu je skrivljen jedanaesterac kojeg je Grifo pretvorio u pogodak.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 00:32